”Det blir en match med mycket mål”

SPEL

Veckans gästtippare: Bosse Petersson

Foto: veckans gästtippare på Sportbladet Spel Viasats fotbollsexpert Bosse Petersson.

När det är Champions League på tv så syns han allt som oftast i tv-studion.

Så när det vankas final på lördagskvällen, vad passar då bättre än att låta Viasats fotbollsexpert Bosse Petersson tippa.

Här är Bosses tips i helgens tre hetaste matcher:

✓ Bayern München–Inter

(Champions League-final)

Bosses tips: X (3.20) och över 2.5 mål (2.35, bet365)

Bosses kommentar: Inget lag kommer att vika ner sig en tum under 90 minuter, därför tror jag på ett kryss. Känslan säger att det blir en match med mycket mål, 2–2? Van Gaal har med Bayern i grunden ett offensivt tänkande och Inters omställningar med Sneijder, Milito och Eto'o borgar för en sevärd match. Jag tror dock att Inter vinner till slut, det är känslan jag har, varför inte efter straffar.

✓ Blackpool–Cardiff

(Premier League-kval)

Bosses tips: X (3.30) och under 2.5 mål (1.80, bet365)

Bosses kommentar: Jag har ingen stenkoll på lagen, men däremot har jag erfarenhet av karaktären av match. Det är samma här som med finalen i Champions League. Inget av lagen kommer att vika ner sig eftersom det står så mycket på spel, samtidigt spelade de 1–1 mot varandra i båda ligamatcherna, vilket också talar för en målsnål och tät historia.

✓ Helsingborg–Halmstad

(Allsvenskan)

Bosses tips: 1 (1.50) och över 2.5 mål (2.10, bet365)

Bosses kommentar: Finns inget argument till att inte spela Helsingborg. De har imponerat med sitt enkla och raka spel. Halmstad är ett riktigt berg och dalbane-lag som i det långa loppet kan få det riktigt svårt. Bra bank i en trippel.