Sorry lillebror, men ni har ingen chans i kväll

SPEL

Experterna eniga: Sverige slår Finland – och går till EM

Foto: Svensk seger i kväll Fem av fem spelbolagsexperter har sagt sitt. Sverige vinner mot Finland igen.

I kväll ska Sverige ta ett steg närmare EM 2012. Ja, så är det tänkt i alla fall.

Sportbladet Spel tog hjälp av spelbolagens experter och deras odds.

Hur slutar Finland–Sverige? Och tar sig Sverige till EM? Se svaren nedan.

■1) Hur slutar Finland-Sverige?

■2) Går Sverige till EM 2012?
 

JÖRGEN SPARREDAL, MARKNADSCHEF BET365:

1) Finland–Sverige 0–1. Odds: 7.50.

Målskyttar: Rasmus Elm.

Kommentar: Vi tror att Sverige står inför en tuff uppgift trots den enkla segern på hemmaplan. Finland borta i oktober är ingen promenad i parken. Sveriges motivation och högre kvalité bör dock till slut fälla avgörandet.

2) Sverige går till EM som bästa grupptvåa.

Kommentar: Finland borta och ett omotiverat Holland hemma är inget dåligt utgångsläge. Sverige att nå EM kan nu spelas till oddset 1.55 vilket innebär att vi ger Sverige 65 procents chans att klara det.

JONAS NILSSON, PR-CHEF UNIBET:

1) Finland–Sverige 1–2. Odds: 8,25.

Målskyttar: Kim Källström (4.80) och Zlatan Ibrahimovic (2.25)

Kommentar: Finland tar en tidig ledning i matchen som de håller till paus. Sverige är nu väldigt långt från EM-slutspel nästa sommar och det är mer än ett hängande huvud på väg ut i omklädningsrummet i halvtid. Om det är en hårtork som spelarna bjuds på av Hamrén i paus låter vi vara osagt, men det är ett annat lag som kommer ut i andra halvlek. Kim Källström fullkomligen bombar in kvitteringen på frispark och EM-drömmarna lever i allra högsta grad. Det blir ett sent avgörande där Zlatan, vem annars, trycker in bollen i mål.

2) Sverige att kvalificera sig för EM: Ja/Nej: 1,55/2,35.

Kommentar: Vi tror fortfarande Sveriges chanser att få spela EM i Polen/Ukraina nästa sommar är goda. Eftersom Sverige gör jobbet mot Finland och får med sig tre poäng hem från Helsingfors finns det två möjligheter att ta sig vidare från gruppen, som bästa tvåa eller via play off. Att de ska lyckas med något av de båda alternativen håller vi för troligt och vi kan se fram emot svenskt deltagande i EM i sommar.

HENRIK LENGSTEDT, MARKNADSCHEF NORDICBET:

1) Finland–Sverige 1–3. Odds: 10.00.

Målskyttar: Zlatan Ibrahimovic, Emir Bajrami och Rasmus Elm.

Kommentar: Sverige åker till Helsingfors som storfavoriter. 5–0 senast gav mersmak, men matchen i Helsingfors ger helt andra förutsättningar. Finland är ett helt annat lag på hemmaplan, och insatserna från senast lämnar mycket övrigt att önska. Detta är nyckelmatchen, vinst och vi har allt att vinna på tisdag när vi möter Holland.

2) Går Sverige till EM? Ja: 1.50. Nej: 2.42.

Kommentar: Vinner vi mot Finland, så har vi ett drömläge på hemmaplan på tisdag. Det förutsätter att ett redan klart Holland går på halvfart, vilar sina bästa spelare, och att Sverige spelar ut, håller tätt och lyfts fram av hemmapubliken. Vinner vi, alternativt tar poäng mot Holland, så bör vi klara bästa tvåanplatsen och ett direkt avancemang utan play off.

DAN VIKMAN, PRESSCHEF EXPEKT:

1) Finland–Sverige 0–1.

Målskyttar: Zlatan Ibrahimovic.

Kommentar: Det blir mycket tuffare än väntat. Sverige har inte sett helt övertygande ut och Finland kommer att ge allt. Men det blir 1–0 till Sverige. Zlatan Ibrahimovic nätar. Det ligger liksom bara i luften.

2) Går Sverige till EM? Ja: 1.60. Nej: 2.20.

Kommentar: Ja, det ser trots allt väldigt lovande ut. Chansen att bli bästa tvåa är greppbar och i värsta fall blir det via play off.

THOMAS BERTILSSON, PR-MANAGER BETSSON:

1) Finland-Sverige 1–2.

Målskyttar: Johan Elmander och Kim Källström.

Kommentar: Det kommer med all säkerhet inte gå lika lätt som det gjorde på Råsunda i somras. Finland har inget att spela för men vill visa att de är ett bra fotbollslag och kommer göra allt för att hålla siffrorna nere. Vi tror därför på färre mål än i somras.

2) Går Sverige vidare till EM? Ja: 1.55. Nej: 2.30.

Kommentar: Vi tror Sverige vinner mot Finland och får minst oavgjort mot ett redan slutspelsklart Holland på tisdag. Detta bör räcka till avancemang som bästa grupptvåa.