Birro kan få pengar – trots avhoppet

avDaniel Söderbäck, Minimedia

Publicerad:

Kan spela på sig själv som ny partiledare för KD: ”Kanske väljer att komma tillbaka”

Foto: Anders Deros
Fortfarande en av favoriterna Marcus Birro är femma på oddslistan som ny partiledare för Kristdemokraterna, trots att han avsade sig sin kandidatur i måndags.

Marcus Birro sparkades från jobbet på TV4 i veckan.

Trots det kan han ändå tjäna pengar – genom att spela på sig själv som KD:s nye partiledare till 15 gånger pengarna.

– Han kanske väljer att komma tillbaka nu när TV4-uppdraget inte längre är aktuellt, säger Thomas Bertilsson på spelbolaget Betsson.

Det har varit en turbulent vecka för poeten och författaren Marcus Birro.

I söndags gick han ut med den sensationella nyheten: Han ville kandidera till att bli Göran Hägglunds efterträdare som partiledare för Kristdemokraterna.

Dagen efter tog Birro tillbaka sin kandidatur, samtidigt sparkades han från jobbet som programledare för ”Kvällsöppet” på TV4.

Femma på listan

Men trots det så kan Marcus Birro tjäna pengar – på sitt eget namn.

Just nu ger han 15 gånger pengarna som ny partiledare för Kristdemokraterna, det placerar honom på delad femteplats på oddslistan.

– Även om han redan avsagt sig kandidaturen, kanske han väljer att komma tillbaka nu när TV4-uppdraget inte längre är aktuellt, säger Thomas Bertilsson på Betsson.

”Roligt om de valde Busch”

Favorit till uppdraget är veteranen Mats Odell, men spelbolaget ser hellre en yngre kraft.

– Det hade varit roligt om Kristdemokraterna följde den unga trenden när det gäller partiledare och väljer stjärnskottet Ebba Busch, säger Thomas Bertilsson.

Publicerad: