”En säker seger”

SPEL

Sportbladets spelexpert Bosse Lundkvist om dagens säkra

Här är experternas bästa spel, 24 juli.

✓ BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Obesegrade Rosenborg spelar i dag hemma mot Lilleström. En säker seger. Viking förlorar inte heller mot skadedrabbade kris-laget Lyn i samma serie. Tredje norska historien blir ettan på Tromsö mot Strömsgodset.

DAGENS DRAG

Köping besegrade Älvsjö i våravslutningen med tennissiffrorna 6–3. Nu kommer ett förstärkt Köping till Sätra idrottsplats och visst finns chansen till segerrepris. Över tre gånger pengarna är värt att testa. Dubbla med Assyriska som vinner mot Falkenberg.

DAGENS AVSLAG

Träningsmatcherna med de internationella storklubbarna inblandade kan vara frestande att spela på. Det byts dock friskt matcherna och en del av gängen byter hela elvor i pausen. Avstå spel.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Startsnabbheten blir avgörande i V65-1. 4 Yanantin Boko är snabbare än 3 Highlite Brizard i inledningen och där avgörs loppet. Med Yanantin Boko i spets är det ingen som utmanar och då blir det favorit seger.

DAGENS DRAG

Jag vet inte hur bra 1 Jullan kan hantera innerspåret, men jag vet att lillasystern till Bobtail har en hel del inombords. Det är bara åtta hästar med i loppet, vilket gör att det inte är livsviktigt för Jullan att försvara spets utan hon kan vinna ändå.

DAGENS AVSLAG

Fast i mål med krafter kvar i ett Stochampionats kval var 6 Balett Sund i V65-6, DD-2 och de som såg det ser henne som klar i dag. Jag är inte lika säker på det.

✓ MICHAEL CARLSSON

DAGENS SÄKRA

Yanantin Boko(V65-1) var duktig som trea i Sprintermästaren efter att ha vunnit försöket där han kontrade ut Reven d’Amour. Att trava 1.11,5 i sin nionde start är fantastiskt bra. Han är blixtsnabb den första biten.

DAGENS DRAG

Absolut Young (V65-5) har inte fått till det på slutet. Men treåringen räknas till de bättre i stall Walmann och har bra kapacitet. För tre starter sedan var han bara någon längd efter Zola Boko och Red Hot Dynamite i E3-försöket... Startsnabb och leder länge.

DAGENS AVSLAG

Regine Dínverne(V65-6) har inte fungerat på slutet och gjort bort sig tre gånger i rad. Har ett svårt läge längst ut bakom vingen men blir ändå betrodd på sin kapacitet.