Vann 2 miljarder på Lotto – stämdes av kollegorna

SPEL

Ett gäng arbetskamrater i USA vann drygt 1,8 miljarder svenska kronor.

Fyra kollegor ansåg dock att de skulle ha del av vinsten och stämde vinnarna på 180 miljoner kronor.

Under måndagen kom domen i rätten – stämningen gick inte igenom.

Den 12 december förra året kammade 14 arbetskamrater från den amerikanska staden Piqua i Miami County, Ohio, hem hela 207 miljoner dollar, motsvarande 1,8 miljarder svenska kronor, på Lotto.

Bruten överenskommelse

Problemet var bara att fyra andra arbetskollegor kände sig bestulna på vinsten och beslöt sig därför för att stämma vinnarna på sammanlagt 180 miljoner kronor var, tillsammans med drygt 200 000 kronor i skadestånd och ersättning för advokatkostnader.

Anledningen var att de fyra kollegorna hävdade att de hade en överenskommelse med vinnarna om att få ta del av pengarna vid vinst. Kvartetten var nämligen inte på jobbet den dagen då storvinsten spelades hem, men de påstod att de som fanns på jobbet skulle skjuta till deras andelar när de själva inte var på plats.

I måndags föll domen i rättegången vilket förkunnade att de fyra som stämde sina kollegor inte fick rätt i målet. Anledningen var främst att de saknades besvisning för att en överenskommelse hade ägt rum.

”Är väldigt nöjda”

Dessutom pekade miljardvinnarnas advokat på ett skrivet dokument mellan kollegorna där det tydligt stod att ”du måste spela för att vinna”.

– Vi är väldigt nöjda med rättens beslut och hoppas att detta är slutet på historien, säger advokaten Frank Patrizio Jr till Dayton Daily News.

Domen kan överklagas inom ett år, något som åklagaren överväger.

– Som det ser ut nu kommer vi att noga överväga alternativet, berättar Erick Bauer.