Experten: ”Palmeiras förlorar inte hemma”

SPEL

Lundkvist om dagens säkra – här är alla spel

✓ BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Argentina öppnar med seger mot Elfenbenskusten i OS-fotbollen. Hemmastarka Palmeiras förlorar nog inte heller några poäng mot Vitoria i brasilianska ligan. Dubbeln Argentina-Palmeiras ger 2,48.

DAGENS DRAG

Under brinnande säsong är lagen totalt sett bättre i den svenska elitserien än i den finska. Vid den här tiden på säsongen brukar dock gängen i öst ha mer istid i benen. Tror därför på fördel finskt i Nordic Trophy. Möjligen att Färjestad har hyfsad chans mot ett försvagat Kärpät. I övrigt finskt.

DAGENS AVSLAG

Italien är jättefavorit mot Honduras i EM-fotbollen. Italien ska normalt bära favoritskapet, men 1,25 är ett alldeles för lågt odds i den premiärmatchen. Avstå spel där liksom den på förhand jämna matchen Japan-USA.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Jag förespråkar återigen 1 Teaser Elegance (V65-1) som var precis så överlägsen senast som jag trodde att han skulle vara. Svanstedt har fått en ruggig fart på hästen som ser ut att kunna springa hur fort som helst. Innerspår är alltid lite lurigt men jag räknar med att det löser sig.

DAGENS DRAG

Åttonde spår kan inte anses vara optimalt men jag tror ändå att 8 Coolman Crown i V65-6, DD-2 vinner. Han öppnar tillräckligt bra för att skaffa sig en position i andra spår och när han är så stark som han är tål han ett ­tidigt avancemang med vida spår till slut, och kan ändå vinna.

DAGENS AVSLAG

2 Yankee Superman i V65-3 har vunnit ett B-lopp och var senast fyra efter att ha liftat med i rygg på ledaren. På det blir han mycket streckad på V65 men jag tycker inte att han har imponerat och står därmed över honom.

✓ LARS ÅGREN

DAGENS SÄKRA

1 Teaser Elegance (V65-1) imponerar oerhört och besitter överlägsna fartresurser för klassen vilket han inte minst visade senast i V75. Han svepte fältet på några hundra meter och avslutade 08,5 sista 800. Senast han hade innerspår bakom bilen höll han ledningen. Toppchans.

DAGENS DRAG

8 Frillan Filiokus (V65-2) gick mycket rejält från fjärde utvändigt i torsdags och avslutade 10.5 sista 700. Måste passas den här gången. Även 1 Elles W.Photo (V65-3) avslutade brai skymundan (10/500) efter ett smyglopp i kön. Han har två lopp i kroppen och ett intressant smygläge nu.

DAGENS AVSLAG

Stall Goops 8 Intercity (V65-5) kommer säkert att bli mycket betrodd här med två raka segrar och en andraplats i bagaget från debuten. Svårt läge och ganska tufft motstånd gör att jag tror att han får svårt den här gången.