”Finland är klasser bättre”

Källberg om dagens säkra – här är alla spel

MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

Magert utbud i dag. Finland och Ryssland är normalt sett ett par klasser bättre än sina respektive motståndare och kan testas med -3,5 mål till cirka 2,00 på nätet. Valsta Syrianska verkar lite på gång och oddsen på ettan mot Falun är acceptabla.

DAGENS DRAG

Gunnilse kan bättre än visat och ettan till 2,15 är ett av få intressanta spel bland Svenska Spels fredagsutbud. Dagens bästa spel hittas i stället i österrikiska ettan. Kärnten kämpar för nytt kontrakt och möter ett juniorfyllt Austria Wien Amateure. Cirka 2,20 finns på den tvåan på nätet.

DAGENS AVSLAG

Västra Frölunda tog första vinsten senast och gjorde en bra insats med tanke på avbräcken. Laget har dock inte övertygat så pass mycket att man ska vara klar favorit borta mot Torslanda och den tvåan känns vansklig.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Robert Bergh har två hästar med i V65-1, 5 Garros och 6 One And Only F.R där han valt att köra den senare. Varför vet jag inte, men kanske är han knepigare än Garros som jag spetsar och sedan brisar undan i ledningen medan stallkamraten galopperat bort sig.

DAGENS DRAG

Vet inte hur det gick för Detroit och Henrik Zetterberg i natt men hans häst 1 Rob Ridge har inte gått som förväntat – än. Senast avslutade han bra från omöjligt kö läge men när det i dag serveras innerspår bakom bilen tror jag på vinst i V65-3.

DAGENS AVSLAG

Ryssland, Finland och Slovakien är alla storfavoriter i sina respektive VM matcher i kväll och de kommer att vinna. Oddsen är dock för dåliga för att spela på och det är bättre att vänta in kvartsfinalerna.

BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

12 Carisma W.E. har kommit tillbaka på ett strålande vis efter sjukdom. Senast vann hon utan problem. Lunkade 15,1 i ledningen. Den här gången tror jag att hon blåser ned allt i vida spår sista halvvarvet i V65-2 på Skellefteåtravet. Trots sitt risiga utgångsläge.

DAGENS DRAG

Den 10-årige valacken 1 Atle Degato drog fram vinnaren Kobber Dust i ett V65-lopp på PEAB-travet för en dryg månad sedan. Han stod i 2531 för tian då. Läge, form och open stretch ger färske tränaren Christian Månsson god chans till första V65-segern i DD-1.

DAGENS AVSLAG

Livi Delight är en fin liten häst med härlig uppfattning. Hon har vunnit tre av fyra lopp hittills, men också vilat en dryg månad. Loppet i kväll blir det första för henne bakom bilen. För många frågetecken bakom den favoriten. Pass.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.