Svenska Spel utökar singlar

SPEL

”Nu har vi råd”

Förra veckans Lången-program innehöll 34 singlar.

På veckans lista finns 80 stycken.

– Nu har vi råd. En annan provisionsskala för ombuden gör det möjligt, säger Staffan Rehnström, gruppchef för Oddset.

Svenska Spel har på sin webbsajt erbjudit möjlighet att spela enstaka matcher, så kallade singlar, på samtliga spelobjekt på Lången.

Hos ombuden har dock spelarna bara haft ett fåtal objekt som de kunnat satsa på som enskild match.

Ny skala

– På nätet har vi ingen mellanhand. Ombuden får provision, den är nu reglerad till en skala beroende på hur många matcher kunden kombinerar, säger Rehnström.

De flesta av bolagets spelare gynnas av förändringen.

– 80 procent av våra kunder spelar hos ombuden och 20 procent på sajten. Samtidigt ska man komma ihåg att de flesta gör tripplar och uppåt för att de vill ha högre odds, säger Rehnström.

Vad innebär förändringen för er som oddssättare?

– Vi måste fortsätta vara lika pricksäkra på att sätta odds och vara på tårna. Vi blir mer och mer sårbara för det går fortare och fortare hela tiden – det är en kapplöpning om den senaste infon.

Utbudet växer

Svenska Spel kan inte konkurrera med nätbolagen när det gäller återbetalningsnivån. I stället jobbar man med tillgänglighet och utbud – från och med början av året utökades Lången-listan från 80 till 120 matcher två gånger i veckan (på webben finns ännu fler) och från och med i går kunde de erbjuda fyra i stället för två matcher med livespel samtidigt.

– Utökningarna gör att omsättningen ökar, säger Rehnström.