”Att Zlatan gör mål känns ändå rätt givet”

SPEL

Spelexperterna överens inför kvällens EM-kval

Foto: I kväll får Zlatan fira nya mål i Blågult, enligt oddsen.

Han har ”bara” satt ett mål hittills i EM-kvalet.

Men i kvällens bortamöte med Moldavien gör Zlatan Ibrahimovic sitt nästa, enligt oddsen.

– Det är mer sannolikt att han gör mål än att han inte gör det, säger Jonas Nilsson hos Unibet.

I höstas stötte Zlatan Ibrahimovic in 1–0 borta mot Montenegro, i en match som slutade 1–1. Det var hans hittills enda mål i EM-kvalet på fyra matcher.

Mot Moldavien kommer stjärnanfallaren att förbättra sin målstatistik.

– Formen är på topp och han trivs i landslaget där han tar hand om i stort sett samtliga fasta situationer som kan leda till mål, vilket ökar hans chanser att hamna i målprotokollet, säger Jonas Nilsson och får medhåll av Niklas Joelsson hos Expekt:

– Att Zlatan gör mål känns ändå rätt givet. Han är vår straffsparksskytt och den som tar alla farliga frisparkar. Att moldaverna ska kunna kontrollera honom i boxen är inte heller alltför troligt, säger han.

Tror på målsnål match

Själva matchen, där livsviktiga poäng står på spel, lär Sverige ta hem. Om än med visst besvär, tror experterna.

– Moldavien har inte öppnat kvalet på något bra sätt, man har endast en poäng på de inledande fyra matcherna och förlorade faktiskt hemma mot Liechtenstein med 0-1. Trots detta så väntar en svår uppgift för Sverige. Moldavien kommer inte att ge bort någonting gratis så det kommer att bli en tillknäppt tillställning med få målchanser där ingen vill gå bort sig, säger Rúl Valencia López hos Betsson.

Ryssland kan få stryk

I gruppens andra match möts Montenegro och Ryssland.

På hemmaplan kan montenegrinerna skrälla, tror Alex Zachrisson hos Betsafe.
– De kan skrälla mot ett favorittippat Ryssland. Det kommer bli en oerhört jämn match, men Ryssland med sin breda trupp och erfarenhet bör lägga Montenegro i skräll-läge, även fast man spelar på hemmaplan. Att Montenegro vinner mot Ryssarna ger 3,60 gånger insatsen vilket garanterat tåls att tänka på, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM