Spel

Svenska Spel ”rånar” kunderna

SPEL

Varför ska de svenskar som är spelintresserade drabbas av extra skatter?

Svenska Spel gör allt för att spelmonopolet ska bevaras och man gör det med påståendet att det ligger i spelarnas intresse.

Man menar alltså att man blir mindre spelberoende om man förlorar mer – ungefär som att man blir mindre alkolist om man dricker mera.

Men denna oerhörda lögn går man till attack mot de internationella spelbolagen som bara utpekas som profitörer. Det är alltid lätt att känna igen sina egna brister hos andra. Det som mest framkallar spelberoende är spel som Jack Vegas. Spel förresten? Det är inget spel för spelaren har ingen chans i det långa loppet och spelavdragen är hutlösa.

Svenska Spel arrangerar också stryktipset som har ett spelavdrag på över 50 procent. Om Svenska Spel sålde bilar skulle en Volvo kosta tre gånger mera i Sverige är på internet och den som då handlade en bil på nätet skulle känna sig olaglig och den som sålde bilar på internet skulle kallas profitör.

Jämför med ATG:s spelavdrag

Svenska Spel är som björnligan som i många herrans år helt skamlöst fått sno svenska folket på stålar bara för att svensken inte har kunnat räkna. Innan spelbolagen på internet dök upp så var det 20 procent spelavdrag på lången – och detta per match. Dessutom krävdes det tripplar så att det sammanlagda avdraget blev över 50 procent.

När ett ombud säljer för 41 kr/vecka under budget så dras tillståndet in – det hände nyligen i Solna. Om ett kompisgäng äter lunch tillsammans och där kommer överens om att det finns ett bra lir hos Svenska Spel och sedan går till tobaken och spelar, då kallas det för syndikatspel och svenska spel hotar med att inte betala ut. Detta hände helt nyligen då 15 kompisar ville spela på samma spel på mixen.

Vad Svenska Spel sysslar med är inget annat är ”legaliserad stöld” och detta sitter det oinsatta domare och godkänner. Man kör dessutom med direkt vilseledande reklam för att få in ännu mera pengar.

Man påstår att dubbla spelfält på Triss också dubblar vinstchansen, spelavdraget är fortfarande över 50 procent så det stämmer absolut inte.

Skäms ni inte under rånarluvorna på Svenska Spel?

Jag förstår inte varför ATG, som har rimliga spelavdrag och som ideligen försöker få gehör hos regeringen om att ytterligare sänka avdragen, inte går ut och marknadsför hur stor skillnad det är på ”skatten” till spelarens fördel om man spelar på hästar i stället för hos Svenska Spel.

Hur länge ska detta få fortgå?

Mejla , Mister X (mrx@aftonbladet.se)

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Spel