”Här är bästa favoriten”

SPEL

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om måndagens säkra

Här är Dagens Bästa Spel, måndag 24 maj 2010.

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Helgen blev på nytt klart bra. Är lite lättare att hitta bra spel när utbudet är större. I dag är det värre. Bästa favoriten? Jag drar till med Philadelphia i NHL. Laget leder matchserien med 3–1 och Montreal ser slitet ut. 1,55 ger ettan inklusive spel i förlängning.

DAGENS DRAG

Jag har ofta lagt fram så kallade överspel (över 2,5 mål) när Malmö FF spelat den här säsongen – och fortsätter med det. På en bra matta med massor av självförtroende och en hel bunt med målskyttar borde det bli minst tre mål i dag också. Ger nyttiga 1,88 hos Ladbrokes.

DAGENS AVSLAG

Jag hittar tyvärr ytterst lite av värde i dag. Det kommer att bli lite tunt innan VM drar igång och jag rekommenderar att insatserna hålls nere till vi hittar betydligt intressantare spel. Bättre dagar kommer. Bara håll ut.

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

3 Breedlove (V65-2) är en klassig treåring som har en passande uppgift i kväll. Han var klart bra som tvåa senast men fick stryk av en topphäst. Nu vinner han.

4 Zorro Idzarda (V4-1) är bästa spiken på lunchen. Visbyhästen glänste senast då han svepte allt på en långsida och vann mycket lätt.

DAGENS DRAG

5 Stardust Night (V65-6) spelar jag dagens dubbel med. Hon visar kanonform och är blixtrande snabb de första stegen bakom bilen. Räkna med att hon flyger till front och rinner undan.

7 Peter den Store (V65-1) är en riktig hårding som ska köras i hög fart hela vägen. Bra chans igen.

DAGENS AVSLAG

3 Sweetness Candy (V65-1) är vindsnabb och blir klar favorit från perfekt läge. Men hon har problem – det är inte lätt att få henna att hushålla med krafterna. Över 2 140 meter är hon en favorit i fara.

✓ TOBIAS HOLM (Driver sajten rekatochklart)

DAGENS SÄKRA

Det blir knappast med glädje Brommapojkarna går på sommarlov. Malmö FF i fiendeland var knappast vad BP behövde som avslutning. Vi som sett de ljusblåa lira boll i hemmaborgen vet att mångt bättre lag än Brommapojkarna fått rest hem med noll poäng. Monsteretta.

DAGENS DRAG

”Statistik ljuger aldrig” är ett gammalt trött ordpsråk som fortfarande hänger med. Och något vi använder i dag. Tampere United besöker FC Inter och det är en batalj där gästerna verkligen trivs. Ingen förlust sedan 2003 och när dessutom Inter har tveksam form tvekar jag inte till höga 3,75.

DAGENS AVSLAG

Visst, Capello har plockat med sex stycken härliga spelare från Tottenham, vilket borde betyda dundersuccé. Men en träningsmatch mot Mexiko och pinsamt låga 1,38 accepteras inte. Stort pass på England.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!