Här är bortalagens MARDRÖMSARENA

avDaniel Söderbäck, Minimedia

SPEL

FC Basel – ett av Europas bästa hemmalag – i kväll ska Blåvitt försöka ändra på det

Foto: ap
mardrömmen för alla lag FC Basel har ett svindlande bra facit på St. Jakob Park. Laget har bara förlorat tre av de senaste 91 hemmamatcherna på arenan.

Här är motståndarnas mardrömsarena: St. Jakob Park i Basel.

FC Basel har bara förlorat tre av de senaste 91 tävlingsmatcherna på arenan – i kväll ska Göteborg försöka ändra den sviten.

– Hoppet finns, men nog är Basel klar favorit, säger Erik Bäcklund på spelbolaget Unibet inför kvällens match i Champions League-kvalet.

För en vecka sedan fick IFK Göteborg 1–1 hemma på Ullevi mot Basel.

I kväll spelas returen, på bortalagens mardrömsarena, tillika EM-arenan St. Jakob Park i Basel.

Radat upp segrar

Basel har radat upp segrar under de senaste åren på arenan och visar upp et nästan omöjligt facit: 72 segrar, 16 oavgjorda och endast 3 förluster med en målskillnad på 228–75 på de 91 senaste hemmamatcherna.

I kväll ska Göteborg försöka ändra den sviten, men det är knappast troligt enligt spelbolaget Unibet. Bara 24 procent talar för att Blåvitt avancerar till nästa omgång av Champions League.

”Hoppet finns”

– I och med att Basel går vidare på 0–0 så måste Blåvitt förr eller senare attackera, hoppet finns, men nog är Basel klar favorit. Det blir tufft för IFK, men kanske kanske, kan hete Robin Söder kontra in ett mål i slutminuterna, säger Erik Bäcklund på spelbolaget.