Vann 1,8 miljoner – då blev kvinnan helt galen

avDaniel Söderbäck, Minimedia

SPEL

”Hade du varit här nu så hade jag...”

Kvinnan var på väg att påbörja sin lunch. Då ringde telefonen. Det var Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson som skulle gratulera till Lottovinsten på 1,8 miljoner kronor.

När kvinnan fick beskedet blev hon helt galen.

– Hade du varit här nu hade du fått en stor puss, sa hon till vinnarambassadören.

I lördags vann kvinnan i 55-årsåldern från Boden 1,8 miljoner kronor.

Hon brukar spela på Lotto, men byter nummer varje vecka. Till lördagens dragning hade hon valt ut nummer utifrån dottern och hennes killes favoritnummer. Det draget gav storvinsten.

Men kvinnan hade ingen aning om att hon hade vunnit och fick en smärre chock när Pierre Jonsson på Svenska Spel ringde för att gratulera. Kvinnan visste inte vad hon skulle ta sig till.

”Står och skakar”

– Jag står bara här och skakar nu och hjärtat bara bultar…du Jonsson, kom hit så bjuder jag på lunch och så tar vi in en flaska champagne för att fira och lugna nerverna. Hur mycket sa du att jag hade vunnnit?, sa hon och fortsatte:
– Det här trodde jag aldrig skulle hända i mitt liv. Jag läste ju om vinsten, men trodde inte att det kunde vara jag. Helt otroligt, nu börjar jag gråta av glädje. Hade du varit här nu hade du fått en stor puss.

Ville inte svara

Men redan efter dragningen i lördags försökte Pierre Jonsson att få tag i kvinnan, men hon svarade inte.

– Jag såg att någon ringt mig i helgen, men eftersom det var ett 08-nummer trodde jag det var någon säljare så jag svarade inte.
Kvinnan, som jobbar med ekonomi, kommer bland annat köpa en ny bil för miljonvinsten.
Miljonraden på Lotto såg ut så här: 14-20-21-23-25-30-35.