Amber Bros mitt tips

SPEL

Micke Nybrink: Flera fynd i strecklistan

V75-finaler är jämna och tuffa. Alla hästar är bra. Positionerna avgör.

Jag maler de tre meningarna som ett mantra när jag letar drag till morgondagen.

Och det finns flera fynd i strecklistan, egentligen är det sanslöst hur bortglömda de är.

Minns ni V75-finalerna på Solvalla den 10 augusti förra året? Minns ni vem som vann V75-6, överlägset, bara ångade undan till drygt tio gånger? Just det, Suitable Rose.

Från spår fem bakom bilen exploderade han chockartat till ledningen, öppnade 11,5 första 500 och försvann till vinst med 20 meter. Jag fattade noll. Förklaringen kom snabbt: Suitable Rose hade i lönndom utrustats med skygglappar och blev, hokus pokus, ruskigt startsnabb och taggad.

Skygglapparna på?

I morgon är det dags igen, skygglapparna åker på och läget är ungefär detsamma. Torbjörn Jansson kommer att ha något vilt i blicken när starten går – det blir full gas. Hästen har gjort två starter efter vila och är nära toppformen. Som nio-procentare är Suitable jätteintressant och ett givet streck. Får vi över tio gånger på toton även nu?

Thrust My Step är favorit i V75-2. Spets och slut, går snacket. Kanske, säger jag. Sirius slog ju honom med 20 meter senast de möttes. Låt vara att det strulade för Thrust My Step, men Sirius var ruskigt fin och vann överlägset i 22 minusgrader. Senast satt han fast och såg fortsatt fulltankad ut och det finns ingen logik i att han nu bara är streckad på var tionde kupong.

Positioner avgör, påstod jag i början. Varför inte i V75-7 där min gamla tjathäst Amber Bros (7 %) har spetsläge. Senast fick han inget fäste och bommade ledningen men gången före lekte han sig till seger från spets. I den positionen biter han ifrån sig som en folkilsken terrier och det är inte givet att favoriterna hinner få tyst på honom.

Favoriter som kan torska: Kusligt fine men också hetsige Smashing Victory galopperade hejdlöst i en omstart från fjärde på Valla i höstas – femtespår nu. Thrust My Step (se ovan), Mr Vole (det finns ju pålitligare), Hootka (första långresan, men visst, det är ju en kanon).

Då blir jag miljonär: Manero‚s Nic (V75-1), Freedom Hyppinge (V75-3), Sintram Creek (V75-5).

Helgens tips

Micke Nybrink ([email protected])