Lennartsson oddsfavorit att efterträda Lagerbäck

”Inga kommentarer”

Ett eventuellt VM i Sydafrika 2010 blir Lars Lagerbäcks sista mästerskap som förbundskapten enligt Sportbladet.

Ingen ersättare är utsedd – men spelbolagets storfavorit är Jörgen Lennartsson.

– Jag har inga kommentarer till det, säger han till Sportbladet Spel.

Lars Lagerbäcks tid som förbundskapten för det svenska fotbollslandslaget lider mot sitt slut. Enligt uppgifter till Sportbladet är det Lagerbäck själv som inte uppges vara intresserad av ytterligare en period då han anser sig vara nöjd med vad han och Roland Andersson åstadkommit.

Stor oddsfavorit

Förbundet har ännu inte utsett någon ersättare på posten, vilket gjort att spekulationerna är i full gång om vem som tar över. Spelbolaget Unibet har en klar oddsfavorit till låga två gånger pengarna.

– Jörgen Lennartsson måste ses som favorit att ta över efter Lagerbäck. Att en förbundskapten kommer från insidan har hänt förr kan mycket väl hända igen, säger Andreas Slätt, Sverigechef.

Lennartsson fåordig

När Sportbladet Spel tar kontakt med Lennartsson är han väldigt förtegen.

– Jag har inga kommentarer till det, säger han vänligt men bestämt.

Inga alls...?

– Nej. Jag trivs väldigt bra med U–21 och har full fokus på det. Vi är inne i en väldigt spännande period men många nya spelare.

Andra namn som nämts som kandidater till förbundskaptensjobbet är Hasse Backe, Stabaeks tränare Jan Jönsson och Sven–Göran Eriksson.

– Vi kör färdigt det här kvalet och sedan får vi se vad Lars och Roland har kommit fram till, säger förbundets ordförande Lars–Åke Lagrell.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.