Han tvingas sluta – efter krav från TV4

SPEL

Niklas Wikegård slutar som expert efter sex år på spelbolagen Expekt

Niklas Wikegård tvingas lämna sin roll som expert och ambassadör hos spelbolaget Expekt.

Anledningen: Det var ett krav från nya arbetsgivaren TV4.

– Vi önskar Niklas lycka till. Vem vet, han kanske kommer tillbaka till oss i framtiden, säger Expekts presschef Dan Vikman.

Foto: Niklas Wikegård

I somras stod det klart. Niklas Wikegård lämnar expertrollen på SVT för konkurrenten TV4.

Vid sidan om rollen som hockeyexpert i tv har Wikegård, sedan sex år tillbaka varit expert och ambassadör för spelbolaget Expekt. Något som den nya arbetsgivaren, TV4, inte gick med på.

Kravet från kanalen: Avsäg dig uppdraget från spelbolaget.

Det fick Expekt att gå i taket. Spelbolaget skrev ett öppet brev 10 juni till TV4:s Jan Scherman och Hans Pekkari där det bland annat stod:

”Maktmissbruk”

”TV4 vill bara göra snabba affärer som passar deras egna syften. Det är klart att det är en verklighet i en kommersiell värld, men nu har aldrig ödmjukhet varit något som funnits i någon vidare utsträckning i TV4:s vokabulär. Kanalen ångar på, och vi upplever allt oftare att man på TV4 tror att man är Guds gåva till svenskarna”.

”Nu vill ni sno Niklas Wikegård från oss, till på köpet mot hans vilja. Det får vårt leendet att stelna ännu mer. Att ställa såna krav på frilansare – att sluta arbeta med just spelbolag – är inget annat än ett missbruk av den unika maktposition som ni nu håller på att bygga upp inom sportens värld i Sverige”.

”Dags för nya utmaningar”

Fyra månader efter det öppna brevet: Wikegård lämnar spelbolaget för att bara koncentrera sig på sitt nya jobb på TV4.

– Vi önskar Niklas Wikegård all lycka i framtiden och tackar för hans insatser under de sex åren med oss. Vem vet, han kanske kommer tillbaka till oss i framtiden, säger Expekts presschef Dan Vikman i ett pressmeddelande.

– Det är dags för nya utmaningar med TV4 och det känns riktigt roligt även om det är vemodigt att lämna Expekt, men bolaget går framåt och fortsätter växa vilket känns bra. Skulle jag få chansen att jobba för Expekt någon gång i framtiden skulle jag säga ja direkt, säger Wikegård i pressmeddelandet.