Experterna: Tre Kronor skräller mot Ryssland

SPEL

...men bolagens egna odds pekar på uttåg

Foto: Experterna tror annat, men oddsen pekar mot att Tre Kronor får deppa i kväll.

Sveriges VM-öde tar slut på torsdag, enligt oddsen.

Men spelbolagens experter tror att Tre Kronor överraskar mot Ryssland i kvartsfinalen.

– Vi spelar med hjärtat och tror på att Tre Kronor kammar hem det här, men det blir tight, säger Raúl Valencia López hos Betsson.

FRÅGORNA TILL SPELBOLAGEN:
■ ■ 1) Har Sverige chans mot Ryssland i kvarten?
■ ■ 2) Hur går det i övriga kvartsfinaler, enligt oddsen?
■ ■ 3) Vilket lag är guldfavorit inför slutspelet?

SÅ SVARAR EXPERTERNA:
JONAS NILSSON, UNIBET
1) – Med 34 gjorda mål i turneringen är Sverige det lag som producerat näst flest mål efter Kanada och visade även mot gruppsegrarna att det finns kapacitet i laget, även om det blev förlust i just den matchen. Kapaciteten finns i Tre Kronor och ingen vill åka hem så här tidigt i turneringen. Sverige har ett dystert mästerskapsfacit mot Ryssland och det är inga duvungar man möter direkt. Ryssland kan slå vilket lag som helst en bra dag men det kan Sverige också. Hoppas och tror ändå att Sverige kan ta det här, kan Finland slå Ryssland så kan även svenskarna det, men det blir jämnt, 4–3 (35,00) får bli tipset.

2) – Två favoriter i Kanada (1,07) och USA (1,72) till semifinal. Något jämnare mellan Finland och Tjeckien där hemmanationen är småfavoriter (2,45) till att vinna matchen. För stämningen på läktarna hade det varit kul med Tjeckien i final men ett tajt Finland kommer inte bli någon lätt match och jag tror att grannen i öst grejar semifinalplatsen.

3) – Kanada har på pappret en ganska enkel resa fram till final med först Vitryssland i kvarten och sen vinnaren i Finland-Tjeckien i en eventuell semifinal och gäller som storfavoriter (1,65) till VM-guldet. Ska man leta skrällar så är Finland (12,50) ett kul spel.

RAÚL VALENCIA LÓPEZ, BETSSON
1) – Sverige har en chans mot Ryssland. Ryssland har inte spelat jämnt denna turnering och har de en dålig dag så är Sverige det bättre laget. Vi spelar med hjärtat och tror på att Tre Kronor kammar hem det här, men det blir tight. Förvånar oss inte om det blir förlängning och straffar – därför spelar vi på att Sverige går vidare efter både eventuella straffar och förlängningar till oddset 1,96.

2) – Enligt oddsen tar amerikanerna sig vidare mot Schweiz och hemmanationen faller mot Finland. Kanada är storfavorit mot Vitryssland – och lyckas Vitryssarna skrälla och vinna så kan man kamma hem 17,50 gånger pengarna.

3) – Kanada är storfavoriter nu. Det ger bara 1,70 gånger pengarna och efter tjugo mål på två av gruppspelsmatcherna samt en imponerande vändning mot Tre Kronor förstår man varför Sverige står på 8,00 gånger pengarna, vilker helt klart är spelvärt i dagsläget då mycket kan hända om man tar sig förbi ryssarna
ERIK WÄNNSTRÖM, NORDICBET
1) – Ja, absolut. Ryssland kommer att bära favoritskapet men Tre Kronor har trots allt rätt goda chanser att ta sig vidare. Offensivt så vet vi att vi håller hög klass sedan tidigare matcher, men om vi nu ska slå ryssarna så gäller det också att vi får bättre ordning på defensiven. I det här fallet är jag positiv och tippar 4–2 till Tre Kronor till 16,50 gånger insatsen,
2) – Kanada och USA är två rätt givna kandidater att ta sig vidare till semifinal enligt oddsen, men i den tredje kvartsfinalen mellan Finland och Tjeckien är det mer ovisst. Oddsmässigt så står finnarna som knappa favoriter men med tanke på att Tjeckien spelar inför en fanatisk publik på hemmais så känns det oerhört klurigt att spå utgången av den kvartsfinalen.
3) – Kanada, utan tvekan. Offensivt så finns det inget lag i världen som kan slå Kanada, vilket man också visade upp i gruppspelet där man gjorde sanslösa 49 mål på sju matcher. Att Kanada ska misslyckas med att bärga guldet känns nu högst, högst osannolikt även om man gärna vill sätta ett litet hopp till Tre Kronor.

Se oddsen nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

Tre Kronor