Vinnaren till 159 milj hittad: ’Måste andas’

avViktor Blomberg, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Kom hem från resa – ovetandes om Drömvinsten

Foto: Foto: Magnus Liam Karlsson/Svenska Spel.
Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson har äntligen fått tag på vinnaren av 159 miljoner.

I lördags föll Drömvinsten på 159 miljoner ut på Lotto.

Sedan dess har det pågått en intensiv jakt på vinnaren. En jakt som nu är över.

– Jag måste sätta mig ned, jag måste andas, säger mannen till Svenska Spel.

De vann miljoner – så gick det sen? En dog direkt, en hamnade i Lyxfällan, en blev ovän med mamma

Raden med sju rätt på Lotto, och två på Joker, lämnades in hos Riddarspelet i Järfälla och sedan dragningen i lördags har Svenska Spel bedrivit en intensiv jakt på vinnaren. Nu är det sökandet över.

– Det här är ofattbart och overkligt, jag blir helt nervös, säger mannen som tagit hem vinsten till Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson, enligt ett pressmeddelande.

Vinnaren från Järfälla hade varit på resa i Norden och var helt ovetandes om pengarna som väntade vid hemkomsten. Efter fyra dagars jagande lyckades Svenska Spels Pierre Jonsson nå mannen sent på onsdagskvällen.

”Jag måste andas”

Han fick då först veta att han prickat in sju rätt på Lotto – sedan kom bomben: Han hade även två rätt på Joker och tog därmed hem Drömvinsten på drygt 159 miljoner kronor.

– Jag måste sätta mig ned, jag måste andas, säger vinnaren till Pierre Jonsson.

Efter ett par andetag fortsatte samtalet:

– Jag blev jätteglad när du berättade att jag fått sju rätt på Lotto och vunnit över 600 000 kronor. Men när du nu säger att mina två rätt på Joker gör att vi talar om nästan 160 miljoner behöver jag samla mig. Det här vinstbeloppet behöver man tid för att greppa, det påverkar ju inte bara en själv utan hela familjen, säger mannen.

Köper klocka för pengarna

Vinsten betyder att mannens ekonomiska framtid är säkrad, men vad han kommer att använda pengarna till har han ännu inte helt bestämt sig för.

– Det enda jag vet är att jag köper en ny klocka till mig själv, för min gamla har krånglat en tid nu. Men det blir ingen jätteexklusiv sak utan ett bra märke som håller räcker för mig, säger mannen med ett skratt till spelbolaget.
Vinnaren vill vara anonym och nu väntar ett besök på Svenska Spel där han får ta emot sin vinstcheck och även kommer erbjudas ekonomisk rådgivning.

De vann miljoner – så gick det sen? En dog direkt, en hamnade i Lyxfällan, en blev ovän med mamma

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Lotto

Spel