”Rör inte Moras 1,77 med tång”

Sportbladets nye spelexpert Steven-Lee om onsdagens avslag

Foto: bildbyrån

Här är Dagens Bästa Spel, onsdag 10 mars 2010.

✓ STEVEN-LEE HOLMDAHL (Ny spelexpert på Sportbladet)

DAGENS SÄKRA

Med Real Madrids match mot Sevilla i färskt minne är det inte svårt att utropa ”marängerna” till kvällens mest troliga vinnare. Visst, Alonso saknas, men han ersätts av en formstark Guti – det är inget som ska påverka nämnvärt. Lyon kommer bli hårt ansatt. Real Madrid liras. Odds: 1,33.

DAGENS DRAG

Stoke är rimligen något slitet efter det tuffa spelschemat på sistone. Har dessutom ett nytt avbräck i Glenn Whelan. Burnley måste ses med vettig poängchans. Etta, dnb, spelas till 1,83. Raka ettan kan synas med försiktig insats. Real Madrid, – 1, kan också testas till godkända 1,91.

DAGENS AVSLAG

Mora gick som tåget för ett par månader sedan, men formkurvan har sjunkit djupare och djupare. Skulle inte röra 1,77 med tång mot ett lurigt Almtuna. I synnerhet inte då flera spelare är osäkra till start för hemmalaget.

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

15 Elin’s Pride (V64-4) är en topphäst som har ett lopp i kroppen efter lång vila. Hon glänste så smått i comebacken och är ännu bättre nu. Krossar allt i god tid.

5 Only Lavec (V64-2) lämnas också ensam på jackpottkupongen. Hon sticker till ledningen, svarar allt och glider förhoppningsvis undan.

DAGENS DRAG

Glöm inte att spela enbart V6 om ni vill vinna mycket. 8 Bolgheri (V64-1) är bästa ekipaget och streckas blixtsnabbt.

12 Agobra Romeo (V64-3) avslutade fint i skymundan senast.

4 No Hurry (V64-5) ser ut att bli sjukt bortglömd – helt fel.

2 Viking Håleryd (V64-6) kan blixtra till från fint läge.

DAGENS AVSLAG

5 Famous Fayline (V64-1) är klar favorit och det känns fel med tanke på det tuffa motståndet. Garderas.

11 Norwegian Dream (V64-2) är också stenhårt spelad under tisdagen. Hon är ingen stjärna.

✓ PATRIK FERNLUND (Trav365)

DAGENS SÄKRA

5 Only Lavec (V64-2) blev fast med alla krafter sparade senast och såg kanonfin ut. Är snabb ut och har jag läst på loppet rätt så tar Jim Frick hand om ledningen. Väl där så har jag svårt att se någon slå det fyraåriga stoet.

Spikar även 15 Elin’s Pride (V64-4) som är ett monster enligt tränare Wikström.

DAGENS DRAG

5 Wolf Boko (V64-6) -trodde jag mycket på senast men då blev allt fel för hästen. Jag ger mig inte utan fortsätter tro på Timo Nurmos häst. Skulle kusken hitta en hyfsad position så tror jag på toppchans.

6 Powee E. (V64-5) kan skrälla, fart finns för seger.

DAGENS AVSLAG

Att gå emot en häst som vunnit fem lopp och aldrig förlorat kan verka idiotiskt men jag tror väldigt lite på 5 Famous Fayline (V64-1). Senast såg han seg ut och jag tror att 7 Pele D.K. och 8 Bolgheri är två mycket bättre hästar.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till här!