”En bräcklig favorit”

SPEL

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om torsdagens avslag

Här är Dagens Bästa Spel, torsdag 6 maj 2010.

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Det finns få starka och spelvärda favoriter i kväll. Dagens mest troliga spel hittar jag i Trelleborg. Ett uddlöst TFF tar emot Mjällby i ett ångestmöte. TFF skriker efter poäng samtidigt som Mjällby har nedåtform och ser slitet ut. Jag tror på mer kamp än mål. Under 2,5 mål ger 1,60.

DAGENS DRAG

Esbjerg tog en viktig seger senast och har därmed fortsatt hopp om en Europaplats. Men då krävs det seger hemma mot ett hopplöst formlöst Silkeborg som ser ut att lösa sitt kontrakt trots poängtorkan. Ettan ger 2,05 hos Unibet och det är helt okej. Men absolut inget maxspel.

DAGENS AVSLAG

Detroit har inte haft marginalerna med sig i matchserien mot San Jose. Ligger under med 3–0 i matcher –och jag tror att spelarna känner att det utgångsläget är hopplöst. Hur som helst är Detroit en bräcklig favorit.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Efter att ha spenderat vintern i Frankrike är det åter dags för 3 Real de Rabut att tävla på svensk mark. Han har mest gått i monté, men det spelar ingen roll för i V65-1 är han mer än huvudet högre än sina konkurrenter och det är dagens bästa spik.

DAGENS DRAG

Jag hade 3 Rebeval som avslag senast och det höll, även om det inte berodde på dåligt trav som jag trodde. I starten innan höll han undan i lite halvdant trav, men det är kanske så han ser ut? I V65-6 kommer han att leda väldigt länge. Hela vägen förhoppningsvis.

DAGENS AVSLAG

11 Speedy Brodda (V65-5) får alltid en massa spel på sig och i förhandstipsen nämns hon alltid med chans. Visst är hon bra, men från spår elva på kort distans räcker hon inte fram till seger.

✓ TOBIAS HOLM (Driver sajten rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

Medan de flesta lagen har bekymmer med skral form, skador eller värdelösa gräsmattor så trummar Helsingborg på som en ångvält. Att jag sågade tränarvalet inför säsongen får jag förstås äta upp. 26 poäng och 13–2 i målskillnad är klass. Slår ÖSK till höga 1,80.

DAGENS DRAG

Det är nästan så man blir full i skratt när man kastar ett öga på Ajax målskillnad. 106–20, och ändå vinner man inte ligan. Galet. Cupen i dag och man har 2–0 att gå på från första mötet. Tror inte man lämnar något åt slumpen och kontrar bort Feyenoord. 2,10 duger fint.

DAGENS AVSLAG

Start är helt obegripligt favoriter hemma mot Lilleström. Hemmalaget har klart tveksam form, vilket beror på en hel del nämnvärda skadebekymmer. Lilleström är oerhört tajt på resande fot. Stopp på Start.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!