Tomtens julklapp: 96 miljoner kronor

En familj i Dartmouth på Kanadas östkust har all anledning att tro på tomten.

I förra veckan fick de nämligen ta emot 96 miljoner kronor ur hans hand efter att ha vunnit högsta vinsten på lotto.

– Min familj kommer få en trevlig jul, säger den lycklige vinnaren Geraldine Margaret White.

Snäll tomte Tomten kom med en fin julklapp till familjen i Dartmouth, Kanada.
Snäll tomte Tomten kom med en fin julklapp till familjen i Dartmouth, Kanada.

Jultomten sägs komma från Nordpolen, eller möjligen Rovaniemi i norra Finland. Men nu verkar det som att han öppnat en filial i östra Kanada också.

För när familjen White vann jackpot på lotto var det just jultomten som överlämnade den stora checken på 14,3 miljoner kanadensiska dollar – motsvarande nära 96 miljoner kronor.

– Jag kollade nummer för nummer, och det bara fortsatte och fortsatte och sen vann jag. Jag kunde inte få fram ett ord, jag bara pekade på lotten, berättar vinnaren Geraldine Margaret White för den kanadensiska nyhetssajten CBC.

”Trodde jag var sjuk”

När hennes man såg henne förstod han inte riktigt vad som hänt.

– Han trodde att jag var sjuk.

Men diagnosen mångmiljonär kräver inget botemedel – i stället planerar familjen nu för ett nytt hus och dessutom en ny bil.

– Min familj kommer få en trevlig jul, konstaterar Geraldine Margaret White som med sin familj fick resa till lotteriets huvudkontor i Moncton och ta emot checken ur jultomtens hand.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.