”AIK ska inte överskattas”

SPEL

Källberg om dagens avslag – här är alla spel

Foto: bildbyrån

✓ MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

”Golfmatcher” är sällan säkra objekt men 1,77 på Johan Edfors mot Alexander Noren som har dunkel form efter skada är taget. Mogren från Montenegro är ett klart bättre lag än Hibernians och man vinner sannolikt enkelt även i returen. Ettan kan spelas med hcp (-1) till 1,50 på nätet.

DAGENS DRAG

Sogndal är i mycket bra slag just nu och hemma på Fosshaugane är laget oerhört starkt. Ålesund har trots ligavinsten senast fortsatt tveksam form och 2,45 på ettan är spelvärt. Bra odds även på Hammarby som har gjort starka insatser mot Malmö och Linköping på slutet.

DAGENS AVSLAG

AIK ska inte överskattas på vinsterna mot Piteå och Stattena. Kristianstad lär vara revanschsuget efter de senaste storförlusterna och på hemmaplan viker laget sällan ner sig. Tvåan till låga 1,40 bör undvikas.

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

Svår omgång i Åmål när V64 kommer till stan. Jag väljer att singelstrecka 7 Timetosaygoodbye i V64-1. Formen är på topp, låt er inte luras av raden. Senast avslutade han med 1.09,5 sista 700 från kön i ett taktiklopp och näst senast höll han strålande i dödens.

DAGENS DRAG

1 Ecco Flax i V64-5 är en chansspik. Han var fantastiskt fin senast då han avslutade ilsket bakom Yield Boko i Gävle. Nu har han läge för ledningen och lyckas Jim Frick svara ut alla den första biten bör det vara över. I V64-6 vill jag varna för 7 Splendido Star som vinner när som helst.

DAGENS AVSLAG

Spela helst inte på hästar med dåliga spår i Åmål. De har väldigt mycket jobb att göra för att hinna fram till seger på 800-meters-banan. Upploppet är ultrakort, bara 105 meter. Spela på spetshästar.

✓ PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

Min vän Olle är en av dem som gör resan till Åmål för att följa V64:s sommarturné. Jag rekommenderar honom och alla andra att spika 9 Ottens Julia i V64-6. Hon svarade för en bra debut i ny regi nyligen, gillar distansen och tål att göra grovjobbet om det krävs.

DAGENS DRAG

5 Sundbys Gidde blir som väntat bortglömd i V64-3 men kan mycket väl hemföra detta öppna lopp om han skulle få överta ledningen. 13 Elis Ride i V64-4 är i nuläget bara streckad på var femte kupong. Alldeles för lite på en häst som har fin form och som är van mycket hårdare motstånd.

DAGENS AVSLAG

Mark Cavendish är en superspurtare men hans lag Team Columbia har fått slita hårt och kan få problem att hålla ihop klungan på den femte etappen av Tour de France.