"Därför avstår jag spel på SSK i kväll"

avAnders Svensson, Minimedia

Sandebäck om dagens avslag – här är alla spel

Foto: lars hedelin

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Tingsryd är dagens bästa spel borta mot Valbo. Småläningarna var värda poäng senast borta mot Huddinge – men hade inte marginalerna med sig. ­Valbo då? Har idel förluster och räcker inte riktigt till på den här ­nivån. Expekt bjuder 1,55 på tvåan. Det spelas direkt.

DAGENS DRAG

Flera finska hockeyexperter tippade före slutspelet att Blues skulle ta hem guldet. Redan i går kunde deras säsong ta slut – men då fick laget äntligen utdelning borta mot Pelicans. I kväll fixar Blues ­semifinalbiljetten hur enkelt som helst. Oddset ligger runt 1,70.

DAGENS AVSLAG

Jag har gång på gång hävdat att Södertälje är kvalseriens bästa lag. Men jag håller på att korrigera den bedömningen lite. Hur som helst imponerar Rögle stort och jag avstår ett SSK–spel den här gången.

✓ CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Det enda lilla frågetecknet gällande 6 Beijing Man i V65-6, DD-2 är om Erik Adielsson laddar med 2 Happy Dancer, i så fall kan han ta emot Beijing Man. Han såg väldigt bra ut senast och då Söderkvist säkert laddar mot täten räknar jag med att det blir spets och slut för Beijing Man.

DAGENS DRAG

Efter den överaskande segern borta mot Leksand har Växjö lite häng på elitserieplatserna. Om den drömmen ska leva vidare måste man vinna hemma mot AIK i dag och med tanke på oddset är det intressant att spela lite på Växjö som faktiskt INTE är favorit, trots hemmaplan.

DAGENS AVSLAG

5 First Out har aldrig varit någon hjältinna och nu har hon gjort bort sig två gånger i rad. Att hon kan springa råder inga tvivel om men hon använder sig inte av sin talang så ofta och därför ­steker jag henne i V65-5, DD-1.

✓ PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

Det finns inte någon i V65-6, DD-2 som kan plocka ner 2 Happy Dancer om han bara är i ordning. I så fall handlar det om det be­römda spets och slut. Om inte 8 Wolment Schermer blir ­favorit i V65-1, på det tidiga spelet är han andrahandare, kan jag tänka mig att spika honom också.

DAGENS DRAG

Det verkar som om 12 Pan­doro kommer att bli favorit i V65-5, DD-1. Det är bra för det innebär högre odds på den raka dubbeln 6–2. Som jag läser loppet får 6 Immenso November överta ­täten tidigt. Att de övriga sedan ska plocka längder på honom när han går 1.12 sista varvet … nääeej.

DAGENS AVSLAG

7 Gift to Europe i V65-6 är en hårding som vann V75-lopp senast. Men då fick han en fin resa, nu ser det ut att bli tuffare. Man kan inte begära att han ska plocka ner allt.