”Micke Svenssons lag är på uppgång”

SPEL

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Middlesbrough har varit riktigt bra hittills – laget var bara några få minuter från att ha startat Premier League med två raka segrar. Nu tar laget emot Stoke hemma – en passande uppgift för Mido och kompani. Går att spela till runt 1,60 i odds (Svenska Spel). Marseille vinner till 1,50 (NB).

DAGENS DRAG

Southampton är på uppgång och tog en stark 1–0-seger i ligan borta mot Derby senast. Den ­segern följdes sedan upp med en 2–0-vinst över Birmingham i cupen. Nu återvänder kaptenen Micke Svensson och Blackpool hemma är en passande uppgift. Odds: 1,90 (Unibet).

DAGENS AVSLAG

Franska ligan är väldigt hemmabetonad. Men jag vill ändå varna för det låga oddset på Nancy hemma mot Le Havre. Nancy har flera kännbara avbräck och det gör att ettan till 1,65 inte är spelvärd.

✓ GERT LENGSTRAND

DAGENS SÄKRA

I Sundsvall Open Trot, tillika V75-7, kommer åtminstone jag att chansspika 3 Simb Chaplin. Hästen tröttnade efter en rejäl repa på sista långsidan senast. Hade dessutom halsbesvär. Nu är han frisk och fräsch och känns kanonfin i jobben. Att Björn Goop sitter i vagnen ser jag bara som ett plus.

DAGENS DRAG

Jag sticker ut hakan och tippar 9 Matrix Reloaded (V75-6) som vinnare. Hästen satt fast med gott om krafter kvar i senaste starten och dessa kan han få bruk av i dag. Kan Örjan krångla sig ut från innerspår och smyga med i ryggar sista 600 kan han ställa till med en smärre överraskning.

DAGENS AVSLAG

4 Triton Sund (V75-7) har visat fin form en längre tid och styrkan är det inget fel på. Nu får han dock svårt att blanda sig i segerstriden. Han kommer att få bekänna färg och möter dessutom ett koppel bra hästar, bland annat Simb Chaplin.

✓ MATTIAS KARLSSON

DAGENS SÄKRA

Upp mot 20?000 åskådare när det är dags för Norrlands största årliga sport­evenemang. I bronsdivisionsförsöket, V75-1, står det mellan blivande gulddivisionshästarna 3 B.B.S.Bigtrade och 7 Teaser Elegance, jag tar ställning och spikar den förstnämnde från ett bättre läge.

DAGENS DRAG

Huvudattraktionen är miljonloppet Sundsvall Open Trot för den äldre eliten (V75-7, DD-2). Det är ett bra och jämnt lopp. Jag tar åter ställning för en häst som får Björn Goop i sulkyn för första gången – nämligen Elitloppsklassige 2 Simb Chaplin.

DAGENS AVSLAG

Även om Bergsåkers storlopp (V75-7, DD-2) är ovisst och starkt finns det några som inte kan vinna – räkna bort 5 Camilla Highness, 9 Opal Viking och 10 Adrian Chip helt. Klass, form och rutin är de respektive orsakerna på den här trion.