Målsnål festkväll

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-04

Sandebäck spelar på hemmalagen när åttondelsfinalerna avgörs

Vi har en riktigt het spelkväll framför oss.

Men målfester?

Knappast – det finns risk för flera tillknäppta historier.

Ingen vill bli syndabock när fyra av världens klubblag ska elimineras.

Barcelona–Celtic

Spel: Första målet efter 27 minuter.

Odds: 1,95 (Bet365).

Spel: Under 2,5 mål.

Odds: 2,05 (Expekt)

Kommentar: Barcelona har en 3–2-ledning att gå på från mötet i Glasgow. Ska så klart vara tung favorit att även vinna hemma på Camp Nou. Men det har hänt flera gånger tidigare att Barca ”bara spelar av matchen” efter att ha fått med sig en ledning från det första mötet. Står det 0–0 länge så kommer inte hemmalaget att jaga ett ledningsmål. Tror att ett disciplinerat Barcelona gör vad som krävs – knappast mer.

Manchester United–Lyon

Spel: Manchester U–Lyon 1 (-1,5)

Odds: 2,30 (bet365)

Spel: Manchester U–Lyon 1 (efter 45 min)

Odds: 1,80 (Expekt)

Kommentar: United vilade flera stjärnor i helgens segermatch mot Fulham. Allt fokus ligger på den här matchen. Laget fick med sig 1–1 från Frankrike och går vidare på 0–0 – men det vågar knappast United spela på. Jag tror att Lyon, som inte har en lika vass årgång som tidigare, väger alldeles för lätt här. Ronaldo, Rooney och Tevez kommer skapa mängder med chanser.

Milan–Arsenal

Spel: Milan–Arsenal 1

Odds: 2,10. (Unibet)

Spel: Under 2,5 mål

Odds: 1,60. (Nordicbet).

Kommentar: Arsenal borde ha vunnit första matchen. Nu fick laget nöja sig med 0–0 – sedan dess har Arsenal tappat fart. Laget har ”kryssat” i två matcher och fått anfallsstjärnan Eduardo långtidsskadad. ”Minisvackan” kom med andra ord helt fel. För Milans del ser det betydligt bättre ut – nu ser Pato, Kaka och Nesta ut att vara tillbaka i elvan. Det är klar fördel Milan.

Sevilla–Fenerbahce

Spel: Sevilla–Fenerbahce 1 (-1,5).

Odds: 2,30 (bet365).

Spel: Första målskytt: Luis Fabiano.

Odds: 5,00 (Bet365).

Kommentar: I förra mötet rekommenderade jag spel på Fenerbahce till 2,75. Vilket gick in i och med att hemmalaget vann med 3–2. Nu vänder jag kappan – och spelar på Sevilla. Laget är starkt hemma och har en härlig offensiv i spelare som Capel, Kanouté, och Fabiano. Turkarna är betydligt beskedligare borta och kan sakna rutinerade Roberto Carlos – tungt avbräck. Ettan spelas utan att tveka.