”Brasilien ska ha toppchans i dag”

SPEL

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

OS-fotbollen rullar vidare – nu är det dags för herrarnas kvartsfinaler. I den första har Brasilien toppchans mot Kamerun. Brassarna har ett mycket starkt lag med Ronaldinho i spetsen och ska besegra afrikanerna efter 90 minuters spel. Ettan ger 1,45.

DAGENS DRAG

Jag fortsätter ”tjata” om Elfenbenskusten. ”Elefanterna” har ett vasst lag och har gjort det bra hittills. Nigeria är virrigt bakåt – det kommer bland andra Chelseas Kalou att utnyttja! Tvåan ger goda 2,45. Norwich hade otur i premiären. Tar revansch mot Blackpool (1,90).

DAGENS AVSLAG

Seriettan i Division 1 Södra Trollhättan ska så klart vara favorit hemma mot Torslanda. Fast jag avstår spel på ettan till odds kring låga 1,25. Trollhättan har ett par tunga försvarare avstängda och kan vara på väg ned i form.

✓ GERT LENGSTRAND

DAGENS SÄKRA

Från springspår tror jag att 6 Dude Kemp (V75-1) blåser till front i ett tidigt skede och sen är han hästen att slå. Avslutningen senast, som tvåa, var av bästa märke och han var inte stort slagen. Med den genomköraren i kroppen och barfota runt om luktar det seger lång väg. Ett gångbart singelstreck.

DAGENS DRAG

Jag har haft 10 Superior Dust (V75-5) som speldrag tidigare och då blev det vinst till åtta gånger klinket. Hästen var blek senast men det hoppas jag var en ren tillfällighet. Med rätta ryggar blir hon giftig över upploppet. Varnar också för 7 Tom Raider i V75-7. Nu med Erik Adielsson i sulkyn.

DAGENS AVSLAG

En av de mer betrodda kusarna i V75-5 är 3 Santana Ås. Men tränare Horpestad har haft halsinfektioner i stallet och det kan vara en brasklapp att ta med i beräkningen. Hur som helst, så tror jag inte på vinst trots bra läge.

✓ CALLE LINDBLOM

DAGENS SÄKRA

Vi börjar hela V75-omgången med en säker vinnare. 6 Dude Kemp (V75-1) är verkligen i ordning. Var fin redan i comebacken senast och borde vara ännu lite vassare nu. Det blir, minst sagt, tufft för de andra att stoppa honom. Särskilt från täten.

DAGENS DRAG

Nurmos-märren som jag kör kan absolut vinna. Jag satt fast med 9 Westside Fancy (V75-5) senast och då hade hon mycket kräm sparat. Alldeles för bortglömd med tanke på att hon faktiskt kan vinna loppet, som ser ganska öppet ut på förhand.

DAGENS AVSLAG

9 Super Light (V75-3) är stor favorit, vilket jag tycker är helt fel. Jag tror inte att han vinner. Känns faktiskt som att den häst jag kör har större segerchans. Så se upp för att tro allt för mycket på Super Light den här gången.