Då: Utdömda Nu: Favoriter

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-14

HV 71 – spelbolagens favoriter – igen

Tar hem guldet? Efter att Linköping kopplade greppet med 2–0 i matcher var det inte många som räknade med HV 71. Efter fredagens match har det svängt. Nu är HV spelbolagens favoriter igen.

Dramatiken var stor i fredags.

HV 71 drog längsta strået och vann SM-final 3 efter sudden death och är återigen spelbolagens favoriter att ta hem SM-guldet trots underläge 1–2 i matchserien.

– Kanske är det då så att ångvälten HV 71 fått i överväxeln och bara kör över Linköping i kväll, säger Marcus Hultin på svenskaspel.se.

Det var många, däribland spelbolagen, som trodde att finalserien var mer eller mindre avgjord efter 2–0 i matcher till Linköping inför fredagens tredje final i Cloetta Center.

Nu tog dock HV 71 den nödvändiga segern och inför kvällens fjärde final i Kinnarps Arena är smålänningarna återigen favoriter till både segern i kväll och till SM-guldet.

– Trots att det statistiskt sett är vanligare med bortaseger än hemmaseger då de båda finallagen möts tror vi på en hemmavinst i kvällens möte, säger Jörgen Sparredal på bet365.

”Demonspelare”

Att det skulle bli en tät och tuff final trodde många på förhand och så verkar det också bli.

– I princip är det absolut dagsform och attityd som fäller avgörandet. Kanske är det då så att ångvälten HV 71 fått i överväxeln och bara kör över Linköping i kväll? Med demonspelare som Weinhandl och Mårtensson går det dock inte att räkna bort LHC. Det är NHL-klass på den duon, säger Marcus Hultin på svenskaspel.se.

Davidsson i målform

HV:s lagkapten Johan Davidsson var i strålande målform i fredags och i kväll kan han spelas som målskytt hos Expekt till oddset 2,80.

– Det ska bli intressant att se om han kan fortsätta på den inslagna vägen. Linköping kommer att vara som retade tigrar efter den omdiskuterade straffsituationen senast men får verkligen bekänna färg. Det ska till mycket för att besegra HV 71 två gånger i rad på deras hemmaplan, säger Expekts Dan Vikman.