”De är chanslösa till CL-titeln...”

Så slutar semifinalerna i Champions League enligt oddssättarna De får lyfta bucklan

José Mourinho och Chelsea bedöms ha minst chans av de fyra kvarvarande lagen att vinna Champions League.
José Mourinho och Chelsea bedöms ha minst chans av de fyra kvarvarande lagen att vinna Champions League.

Oddssättarna har sagt sitt efter lottningen i Champions League:

Bayern München vinner – igen.

Chelsea är chanslösa till titeln.

Semifinalerna i Champions League är lottade.

Direkt efteråt började oddssättarna att bedöma lagen som möts. Resultatet av deras beräkningar: Bayern München möter Atletico Madrid i Champions League-finalen, med Bayern som vinnare – igen.

I det första mötet, supermatchen mellan Bayern München–Real Madrid så bedöms Bayerns chanser att gå vidare till 60 procent.

– Vi tror på en jämn historia mellan Real Madrid och Bayern München om än att Real kommer ha en fördel av hemmaplan i första mötet. En hemmaplansfördel som om möjligt kommer vara ännu mer betydande för Bayern i returen. Med utgångspunkt i att det kommer bli jämnt är ett oavgjort resultat ett rimligt tips (3.30) i första matchen, säger Jonas Nilsson, PR-chef på spelbolaget Unibet.

”Kan slå vilket lag som helst”

I den andra semifinalen är det ännu jämnare i oddsfördelningen.

Det är dock en liten fördel till Atletco Madrid som tar sig vidare till final enligt oddsen och slår ut José Mourinhos Chelsea.

– Atlético har verkligen visat den här säsongen att de kan slå vilket lag som helst. Hemma är de urstarka och kommer göra allt för att få med sig ett bra resultat inför returen på Stamford Bridge. Vi tror de kommer lyckas (2.00) med detta, säger Jonas Nilsson.

38 procent talar för Bayern

Efter lottningen är Bayern München klara favoriter att vinna pokalen.

Den tyska maskinen ger 2,40 gånger pengarna, vilket gör att 38 procent pekar mot en ny tysk Champions Lesgue-succé. Minst chans av de fyra återstående lagen bedöms Chelsea ha till oddset 5,25, vilket ger en procent på låga 17.

– Bayern München har visat att de är det bästa laget i Europa och vi tror att de regerande mästarna kommer att försvara sin titel. Real Madrid kan komma att lida av skadan på Ronaldo även i semifinalen vilket så klart är ett avbräck. Vi tror alltjämt på Bayern i final och att de oavsett motstånd kommer gå segrande ur en sådan, avslutar Jonas Nilsson.
VAD TROR DU? Hur går det i semifinalerna? Vilket lag vinner Champions League? Tyck till här!

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.