”Tjock-knockar en avdankad Nogueira”

TUSENLAPPEN: Här är de bästa speltipsen inför UFC Fight Night: Nogueira vs. Nelson

Roy Nelson knockar en avdankad "Minotauro" Nogueira medan veteranen Tatsuya Kawajiri gör processen kort med den oförklarligt formsvage Clay Guida.

Här är de bästa speltipsen från Sportbladet Spels UFC-expert David Tanentsapf inför UFC Fight Night: Nogueira vs. Nelson.

OMGÅNGENS SPEL 1:
Roy Nelson KO/TKO: 2,00
Tatsuya Kawajiri: 2,00
Odds hos Unibet: 4,00
INSATS: 30 kronor
MÖJLIG VINST: 120 kronor

OMGÅNGENS SPEL 2:
Ryan LaFlare: 1,23
Beneil Dariush: 1,40
Thales Leites: 1,20
Jim Alers: 1,35
Odds hos Unibet: 2,79
INSATS: 50 kronor
MÖJLIG VINST: 139,50 konor

 KOMMENTAR:

Senast bjöd vi på en rekordusel fyrling utan ett enda rätt (låt gå för att två av matcherna blev void) och det är minst sagt dags att hitta det vinnande spåret när UFC besöker Abu Dhabi.

Det handlar i ärlighetens namn om en ganska sval gala med UFC-mått mätt och tyvärr verkar oddssättarna också vara på rätt spår den här gången. Men det finns en del spelvärde, framförallt i huvudmatchen mellan Roy Nelson och Antonio Rodrigo Nogueira.

"Big Country" Nelson har inte precis rosat marknaden på sistone men duktige boxaren Stipe Miocic och framförallt Daniel Cormier är motståndare av en helt annan kaliber än legendaren "Minotauro" av 2014 års modell. Nelson bör kunna hitta rätt med sin slägga till höger minst en gång under den här fajten och då är det över. En tjock-knock helt enkelt. Då känns två gånger pengarna mer än godkänt.

I det delade huvudeventet ser vi en gammal favorit, Clay "The Carpenter" Guida mot japanske veteranen Tatsuya Kawajiri. Och när vi säger "gammal favorit" så är det verkligen med betoning på gammal. Guida har gått från en av sportens mest underhållande kämpar, en krigare som aldrig gav upp, till en defensiv och direkt tråkig fighter. Kawajiri har å andra sidan sett ut som ett monster efter flytten till fjädervikten för några år sen och vi tackar ödmjukast för att vi får två gånger pengarna på japanen. Han kommer att strypa ut snickaren som förmodligen gör karriärens sista UFC-match här.

Vi spelar också en kupong med fyra storfavoriter som bara inte ska kunna förlora under normala omständigheter.
SPELKASSAN INFÖR GALAN:
860 kronor.

Så ser du galan:
Underkortent ser du på Ufc.tv med start 18.15 under fredagskvällen. Men det gäller att du har ett Fight Pass-abonnemang.

Huvudkortet börjar 20.00 svensk tid och visas på C More, C Sports, TV4 Play eller UFC.tv.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.