Adielsson dominerade på Kalmar

SPEL

Digger Crown vann guldloppet

Kalmar (TT)

Erik Adielsson dominerade V75-tävlingarna på Kalmar med tre segrar. Två av vinnarna kom från Stig H Johanssons stall.

– Vi har firat midsommar tillsammans och han har hållit ett strängt öga på mig, sade Adielsson som i och med trippelsegern har lika många V75-segrar som Björn Goop under året.

Adielsson inledde V75-tävlingarna med en galopp i ledningen, sedan fungerade det mesta helt enligt ritningarna. Adielsson hade också marginalerna på sin sida när det var hårt i mål, som när Digger Crown vann guldloppet.

Digger Crown var snabb från start men utan chans att sno ledningen från Vamos och Lutfi Kolgjini. Adielsson satte sig nöjd som första ekipage i förstaspår och hade värsta hotet Spring Ray två snäpp bakom i andraspår.

– Jag ville inte ladda för hårt från start, trodde att Digger Crown skulle kunna slå Vamos från dödens så det fanns ingen anledning att bråka för mycket med Kolgjini. Digger kändes verkligen som en retad tiger hela loppet men när han kopplade grepp och blev lite ensam på upploppet blev han lite bekväm, sade Adielsson.

Målfoto

Spring Ray attackerade i utgången av sista sväng och avslutade vasst, i mål var Digger Crown och Spring Ray sida vid sida. Både Adielsson och Björn Goop stannade kvar på banan i väntan på resultatet från målkameran som visade att Digger Crown var först.

– Jag var inte säker på att vi var först i mål. Men jag tycker att Digger är lite underskattad som häst. Med tanke på att ägarna var med under midsommarfirandet känns det skönt att bjuda tillbaka lite grann.

Adielsson vann också med 20-oddsaren Galne Mad och favoriten Boudica, båda efter offensiva styrningar.

– Skönt att vinna med Boudica också, trots att jag hade två segrar innan. I alla tips tidigare i veckan hade jag sagt att hon var bästa segerchansen.

Amatörseger

Vaggerydsamatören Kent Knutsson har inte bara fixstjärnan Max Flukt i sitt stall. Hans Figo Bob tog karriärens första V75-seger när han vann i lägsta klassen på bra sätt. Knutsson kunde vänta med attacken fram till upploppet och då avgjorde Figo Bob mycket enkelt till nästan 20 gånger insatsen.

– Han har varit bra även i starterna innan men inte haft rätta turen. Jag lågt lite lågt på förhand med tanke på vårt utgångsläge men det löste sig perfekt från start och under hela loppet, sade Knutsson.

Åke Svanstedt saknar en lysande stjärna i stallet sedan Gidde Palema slutat tävla. Men hans Adams Hall imponerade stort vid seger i näst högsta klassen och kan bli en arvtagare i storloppen i framtiden.

– Han har väldigt hög kapacitet. Jag körde på säkerhet med honom och han hade krafter kvar i mål, sade Svanstedt efter segern.

TT