Här är Sveriges hopp i Europa

Tobias Holm: Skönt att vi i kväll kan luta oss mot Elfsborg

Foto: Bildbyrån
Denni Avdic firar ett mål i den gula Elfsborgströjan.

Dagens Bästa Spel, torsdag 15 juli 2010.

✓ Marcus Källberg

DAGENS SÄKRA

Bland många tänkbara favoritspel i dag fastnade jag till slut för Ventpils. Letterna tog sig till gruppspelet i fjol och har en ungefär lika stark trupp i år. Teteks tillhör inte de bättre lagen i Makedonien och har därtill några kännbara avbräck. Flera bolag har goda 1,50 på ettan.

DAGENS DRAG

KR Reykjavik vann enkelt mot Glentoran och i fjol var man även nära att besegra FC Basel på hemmaplan. Laget är dessutom mitt uppe i sin säsongen och jag är förvånad att föga märkvärdiga ukrainarna Karpaty Lviv är klar favorit här. 3,75 på ettan hos Betway har jag svårt att motstå.

DAGENS AVSLAG

En del av storfavoriterna i kvällens EL-kval känns sårbara. Bland annat kan Cercle Brügge mycket väl få problem i sin säsongspremiär mot TPS Åbo och oddset – cirka 1,45 – på den ettan är alldeles för lågt.

✓ Challe Berglund

DAGENS SÄKRA

Det finns inget bevis för att 1 Cash Is Fun Zaz (V65-4) ska ha problem med distansen – snarare tvärtom. Senast vann han över lång distans – 500 meter kortare än i dag – med en galopp på vägen. Nurmos hästar går bra nu och Jorma tar spets och släpper sen ingen över bron.

DAGENS DRAG

11 Update i V65-5, DD-1 och 2 Erik På Näver i V65-6, DD-2 är intressanta på dubbeln. Update var duktig i E3-försök och -final och kan få ett passande upplägg från bakspår. Erik På Näver har det strulat för i varenda start på slutet, men från ett perfekt läge kan han spetsa runt om.

DAGENS AVSLAG

12 Paper Moon (V65-1) nämns i förhandstipsen, men från spår tolv i Örebro i ett ganska tufft gäng kan jag aldrig tänka mig att hon kan vinna. Dessutom vinner hon ju nästan aldrig – oavsett vilket läge hon har.

✓ Tobias Holm (rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

De svenska lagen har sannerligen inte rosat marknaden på hemmaplan under Europaspelet. I förrgår var det AIK:s tur att skämma ut de blågula färgerna. Skönt att vi i kväll då kan luta oss mot Elfsborg som med fjolårsrutinen kommer att mosa sina moldaviska gäster. Banketta.

DAGENS DRAG

Iskra Stali var hela 19 poäng efter ligavinnarna i Moldavien och då finns det garanterat ingen klass i det gänget. Elfsborg gjorde som vi minns ett par riktigt snygga insatser i Europa League förra säsongen och har förstås fått blodad tand. Gör 3–0 i kväll? Hcp 0–1 ger 1,75.

DAGENS AVSLAG

Dagens utbud erbjuder en hel del golf och jag ger rött sken på Ernie Els favoritodds. Visst, sydafrikanen har bra form. Men hans H2H-motsåndare, Pedraig Harringtom, trivs som fisken i vattnet på de brittiska öarna.