Experten: Ett taggat Villarreal vinner i kväll

SPEL

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om lördagens säkra

Här är Dagens Bästa Spel, lördag 15 maj 2010.

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Piteå har fått en kanon­start i norrlandstvåan och jagar fjärde raka segern mot Umedalen. Victor Brännström avgör igen till 1,55. 1,16 på Lyon är inte så upphetsande. Men man möter ett lag som åkt ur serien – och som saknar flera tunga pjäser. Given etta och trippelvirke.

DAGENS DRAG

Zaragoza har inget att ­spela för i kväll. Det märks, för nu sparas Lafita (25 matcher/3 mål) och Arizmendi (31/6) samtidigt som ­Contini, mb, och ­Ponzio, yb, är avstängda. Sen ­tidigare saknas Pennant (25/0), Suazo (17/6) och Diogo (15/2). Ett taggat Villarreal vinner till 1,85.

DAGENS AVSLAG

Tyvärr är det slutomgång i de stora europeiska ­ligorna i dag och i morgon. Kolla tabellerna noga – många lag har ingenting att spela för och det kan ­roteras ganska friskt. Så avslag på matcher som inte gäller något.

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

3 Rumbleinthejungle (V75-4) spikar jag i dag. Han såg helfin ut i debuten för Malin Löfgren senast och vann trots en tappad sko 300 kvar. 1 Rakas (V75-6) är tränare Per Lennartsson mycket sugen på att sätta dit. ­Senast fick han inte chansen, nu ­laddar kusken allt från perfekt läge.

DAGENS DRAG

3 Keep the Toll (V75-1) var toppfin vid segern ­senast och är startsnabb. Nu vankas skoryck bak och norskt huvudlag. Passas trots hårt motstånd. Glöm inte vrålspeediga 9 Alfa Sund

i V75-2. Senast exploderade hon över upploppet. Voltstart innebär galopprisk. Felfritt blir det åka av.

DAGENS AVSLAG

4 Ågårds Lars (V75-1) har glänst i tre raka segrar utan skor, men är nu ute på långresa och brottas med ett svårt fjärdespår med voltstart. Jag tror att han kan vinna men garderar med tanke på allt.

✓ Glenn Strömberg (Tipsexpert hos Expekt.)

DAGENS SÄKRA

Grenoble har varit ute ur franska Ligue 1 i princip sedan starten medan Marseille är klara liga­mästare. Nu handlar det om hemmaplan och man vill avsluta snyggt och fira serie­segern inför de jublande fansen. 1,30 kan vara en gåva som bank­odds.

DAGENS DRAG

3,75 på Bremen i den ­tyska cupfinalen är ruskigt bra. Det är en vecka till ­finalen i Champions League och Bayern vill vinna ­trippeln, men det finns en hel del som talar för Bremen som hade bäst form i hela Bundesliga på slutet. Man är en målmaskin och vill vinna något den här säsongen.

DAGENS AVSLAG

Nej, det går inte att spela Chelsea till 1,20 i FA-cupfinalen. Det handlar om 90 minuter och vad som helst kan hända. Visst tror jag att Chelsea vinner, men Pompey kommer att ge allt och lite till.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!