Är karriären över för Scarlet nu?

SPEL

Micke Nybrink: Jag behövde inte skottkärra efter jackpott på v75

Vem var helgens stora hjälte? Vem visade lite jävlar anamma? Jorma Kontio såklart.

Scarlet Knight, däremot, har inte en bokstav rätt för dan. Kan det vara så illa att karriären är över? Hoppas inte.

Jag behövde inte skottkärra när jag hämtade ut efter lördagens jackpott på V75. Visserligen gick det precis lika underbart illa som jag anade för storfavoriterna Beryll W.G. och Gidde Palema, och jag satt också nöjd med fem rätt efter fem avdelningar. Men sen var allt som vanligt igen. Spiken i sista, Simb Moonzoom, var lika kaxig som en kille med pilbåge utskickad i ett kärnvapenkrig.

Thomas Nilsson sa för resten att det var Harry E Johanssons fel att Beryll W.G. fick stryk. Jag vet inte, tycker att Harry mest gjorde som vanligt. För mig var ”misstagen” väntade när en amatör ger sig in i V75-leken, eller jag använder nog fel ord här – för någon lek är det inte. När en amatör kör en jättefavorit på V75 är det bara att tacka och ta emot – och gardera.

Kontio – ett föredöme

Min hjälte i lördags var annars Jorma Kontio. Hans styrning med Not A Spacecase är ett skolexempel på hur alla kuskar bör agera. Man ska TÄVLA FÖR ATT VINNA. Man ska inte ge upp utan strid. Kontio hade inte en tanke på att släppa ledningen till formlöse 81-procentaren Gidde Palema. Nio av tio kuskar hade fegat i det läget, sagt varsågod Åke och nöjt sig med andrapriset.

Något andrapris blev det inte för Scarlet Knight i Paris i söndags. I stället handlade om fjärde raka floppen för ”Monstret från Enköping” som tyvärr fortsätter kuta med huvudet under armen och samla ägg, eller oeufs som det heter på franska. Ja, nu räcker till en omelett, eller varför inte pannkaka.

Känslan är att det är något fel på hästen, fysiskt eller psykiskt, och att karriären därmed kan vara över. Pallar Stefan ”Tarzan” Melander ta fler risker med sin dyrgrip eller får hästen lägga av nu, innan avelsvärdet dyker som en Ericsson-aktie?

Jag hoppas att allt är som det ska med Scarlet Knight och att Melander är så sugen på att vinna Elitloppet som jag tror han är. Strunta i alla gnällspikar och ladda om, Tarzan, vi vill se honom sista helgen i maj – flygandes.

Veckans tips

Micke Nybrink ([email protected])