Sjuka (?) oddset – på PL-skrällen

avMichal Wolski, Minimedia

Ligger tvåa i Premier League – då ges 90 gånger pengarna på ligaseger

Foto: AP
Leicester med skyttekungen Jamie Vardy.

Leicester går som tåget i Premier League och ligger tvåa i tabellen.

Då kommer det galna (?) oddset på att de vinner titeln.

Ett spelbolag ger hela 90 gånger pengarna – trots lagets framfart.

– Att Leicester ska vara kvar i toppen av Premier League när vi summerar säsongen skulle vara väldigt chockerande, säger Mattias Wennerkvist hos spelbolaget Betsson.

Leicester fortsätter att överraska i Premier League och i helgen spelade man 1–1 hemma mot Manchester United, vilket betyder att laget håller andraplatsen i tabellen – förra veckan var laget faktiskt etta.

Men enligt oddsen kan ”The Foxes” glömma allt som har med toppstrid att göra i slutändan. Som mest ger ligaseger 90,00 gånger pengarna hos spelbolagen. Å andra sidan är det en gigantisk minskning från 2501,00 gånger pengarna innan säsongen.

– Leicester har en ganska stark startelva men inte mycket mer. Nu kommer man in i en period med tätt matchande under juletider och Leicester är ett lag som kommer att få sota för det, säger Mattias Wennerkvist.

”Det kommer bli tufft”

Unibets Jonas Nilsson är inne på samma spår och lyfter även fram att Leicester ännu inte fått mäta sig med de allra bästa lagen i ligan, bortsett Arsenal och United.

– Det kommer ett gäng lite ”svårare” matcher framöver som verkligen kommer visa vad Leicester går för i år. Man möter Chelsea hemma, Everton borta, Liverpool borta och Manchester C hemma i den ordningen här i december och de matcherna kommer verkligen visa om Leicester har vad som krävs för att vara ett topplag. Vi tror det kommer bli tufft, säger han.

De är storfavorit

Vilka vinner då Premier League?

Efter Chelseas katastrofala höst har Manchester City, som återtog förstaplatsen i helgen, seglat upp som storfavorit hos spelbolagen.

”The Sky Blues” ger som lägst 1,95 gånger pengarna för ligaseger.

– Även om Liverpool-matchen visade att det finns blottor även i City så har man bäst förutsättningar att klara det här, ligaledning, ett starkt lag och hygglig form. Åttondelsfinalen i Champions League är säkrad och det finns mer att ta av än vad man har visat hittills, säger Nilsson.

Se oddsen nedan.

ARTIKELN HANDLAR OM