Sänder spanska ligan i Sverige – helt lagligt

Spelbolagens största fotbollsrättigheter Se listan

När tv inte visar La Liga och Serie A är spelbolagens streaming räddningen.
När tv inte visar La Liga och Serie A är spelbolagens streaming räddningen.

Även i helgen missar de svenska tv-tittarna Serie A och La Liga.

Men den som ändå vill se matcherna kan vända sig till spelbolagens lagliga streamingtjänster.

– Under tiden ingen tv-kanal visar matcherna är vi glada att kunna erbjuda våra kunder den möjligheten. Vi vet att det är populära ligor att följa och vi har sett ett ökat intresse över tid, säger Jonas Nilsson hos Unibet.

Trots att ligorna i Italien och Spanien nu går in i andra omgången är det fortfarande svart i rutan. Inget tv-bolag har köpt rättigheterna till ligorna – och nu kommer uppgifter att prislappen är så hög att bolagen dragit öronen åt sig.

Men kunderna hos de stora spelbolagen kan skatta sig lyckliga. Här erbjuds streamad toppfotboll – helt lagligt.

– Det är en väldigt uppskattad service som vi är glada att vi kan erbjuda våra kunder. Tjänsten är i första hand till våra spelare för att ge dem än bättre förutsättningar när de lägger sina livespel. Eftersom vi har ett så brett utbud finns det något för alla, både vad gäller sporter och olika ligor, säger Jonas Nilsson.

Har kommentator – på engelska

Förutom ligorna ovan erbjuder flera bolag även tysk och engelsk fotboll samt i vissa fall även matcher från Uefas klubbturneringar (se genomgång nedan).

Att se matcherna via spelbolagen skiljer sig dock mot ”vanlig” tv.

Sändningarna är oftast utan kommentator, förutom hos Bet365 som alltid har engelska kommentatorer. Vanligtvis är också upplösningen lite sämre – man får helt enkelt nöja sig med en lite mindre ruta om man tittar på datorn.

– Följer man matcherna via sin dator får man upp sändningen som en integrerad del av det spelobjektet men man kan också välja att lyfta ut matchen i ett separat fönster. Då vi ser att fler och fler av våra spelare använder sig av sina mobiltelefoner eller andra mobila enheter jobbar vi även för att optimera upplevelsen för de formaten där sändningarna kanske görs än mer rättvisa, säger Nilsson.

Se listan på sporträttgheterna nedan.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN