Efter miljonvinsten – nu talar paret ut

avDaniel Söderbäck, Minimedia

SPEL

”Vi är helt vanliga helsingborgare som jobbar 40 timmar i veckan”

Fem dagar har gått sedan det medelålders paret från Helsingborg vann 124 miljoner kornor.

Först nu kan de prata ut om den osannolika vinsten.

– Vi har inte sovit någonting, det här känns helt overkligt, berättar frun.

I lördags föll Drömvinsten ut till Helsingborg.

I måndags eftermiddag fick Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson tag i vinnarna av 124 miljoner kronor.

Men han fick inget vettigt ur dem – de var så chockade.

Spelade för 72 kronor

Klart var i alla fall att det var ett medelålders par från Helsingborg som spelat Lotto och Joker för 72 kronor som vunnit miljonerna och lämnat in sitt spel på Ica Maxi i Råå i Helsingborg.

I går så pratade de igen – då hade lite hunnit sjunka in.

– Vi har inte sovit någonting, det här känns helt overkligt. Man kan inte ta in så här stora summor och att det faktiskt är vi som vunnit. Vi brukar inte rätta våra spel utan går till någon spelbutik för att kolla om det blivit något när vi ska förlänga spelen. Men det behöver vi ju inte göra nu, säger frun med ett skratt till Svenska Spel.

”Firade med champagne”

Mannen fyller i:

– Vi firade med lite champagne när vi lagt på luren igår, men det var nog lika mycket för att lugna nerverna som att fira vinsten.

Paret är, enligt mannen, helt vanliga helsingborgare som jobbar 40 timmar i veckan. Hur mycket de tänker jobba i fortsättningen visste inte mannen.

– Däremot kommer vi göra mycket kul nu när vi fått den här ekonomiska chansen. Det kommer ta tid att smälta detta och att komma på något man ska eller vill göra. Vinsten är ju så stor, så nu behöver man ju inte välja heller och det är en hisnande känsla. Men givetvis kommer vi stötta våra barn ekonomiskt på ett bra och förnuftigt sätt. Välgörenhet har vi också talat om, säger mannen.

FAKTA/Detta är Drömvinsten:

Drömvinsten hade premiär den 9:e februari 2005.

Drömvinsten börjar alltid på 75 miljoner och växer därefter för varje vecka som går (ca 1.5 miljoner per vecka). Det finns inget tak på Drömvinsten så den kan växa och bli hur stor som helst. Den största vinsten som hittills delats ut var i mars 2010 då en man i Helsingborgstrakten vann 214 595 981 kronor.

För att vinna Drömvinsten krävs att spelaren har sju rätt på Lotto och minst två rättpå Joker. Det spelar ingen roll om det är Lotto 1 eller Lotto 2 och gäller bådeonsdag och lördag. Chansen att vinna Drömvinsten är 1 på 336 227 681.

Flera spelare kan vinna Drömvinsten om de alla har sju rätt på Lotto och två rätt på Joker vid samma spelomgång. Då delas Drömvinsten mellan vinnarna.

2005 vann en person Drömvinsten, under 2008 vann tre personer Drömvinsten, under 2009 gick den inte ut en enda gång under 2010 föll vinsten ut sex gånger.19 februari gick 2011 års första Drömvinst ut. Totalt har 11 drömvinster vunnits.

Källa: svenskaspel.se