”David Moyes blir näste manager att få sparken”

SPEL

Oddssättarna håller Manchester United-tränaren som favorit – efter skrala ligainledningen

Foto: David Moyes.

Manchester Uniteds inledning i Premier League är en rejäl missräkning.

Efter två raka förluster på hemmaplan är David Moyes favorit att bli näste manager att få sparken i ligan.

– Moyes framtid är allt annat är ljus för stunden, säger oddssättaren Urban Aheinen.

I somras tog skotten David Moyes, 50, över som ny tränare i Manchester United efter Sir Alex Ferguson.

Facit hittills? Succé i Champions League. Fiasko i Premier League.

I går avslutades Champions Leagues gruppspel för United. Laget blev obesegrat och vann sin grupp, och är således klara för åttondelsfinal.

När det kommer till Premier League har det gått tyngre. Senaste segern för Moyes och hans spelare kom 10 november, hemma på Old Trafford mot Arsenal.

Fyra raka utan seger

Sedan dess United spelats fyra raka matcher och bara tagit två poäng. I de två senaste ligamatcherna har laget förlorat med 0–1 på hemmaplan, mot Newcvastle respektive David Moyes tidigare klubb Everton.

Manchester United ligger nia i tabellen och har hela 13 poäng upp till serieledande Arsenal. Nu tror oddssättarna på spelbolaget Nordicbet att David Moyes blir näste Premier League-manager att få sparken.

– Klubben andas titlar och framgång och saknaden av Sir Alex Ferguson är enormt stor. Moyes framtid är allt annat är ljus för stunden, säger oddssättaren Urban Aheinen.

Tre har fått lämna

– Moyes enda räddning just nu är att laget är vidare i Champions League, men börjar inte trepoängarna trilla in väldigt snabbt är det mycket troligt att tålamodet tar slut hos klubbledningen och supportrarna. Då är risken stor att han får gå, fortsätter han.

Oddssättarna hos spelbolaget Unibet tror dock att Moyes sitter säkert. På deras oddslista finns det fyra lags tränare som löper större risk att få gå.

Hittills har tre tränare sparkats i Premier League.

Det handlar om de tre bottenlagens tränare, Martin Jol, Fulham, Ian Holloway, Crystal Palace och Paolo Di Canio, Sunderland. De har under säsongen ersatts av René Meulensteen, Tony Pulis och Gus Poyet.

TYCK TILL: Blir David Moyes näste manager att sparkas/få lämna sitt jobb i Premier League? Diskutera nedan!