Spel

Utvisningshotad i miljondrama

Av: 

Johan Gunnarsson

SPEL

Skrapade fram 1,2 miljoner på Triss

På lördagsförmiddagen skrapade utvisningshotade Tesfaldet Tesloy, 28, fram 1,2 miljoner kronor i TV4.

– Nu kan jag förverkliga mina drömmar, säger han.

Tesfaldet Tesloy, 28, pustar ut.

– Nu ska jag fira med familjen. Vi går nog på restaurang ikväll.

Som nybliven miljonär är det självklart han som står för notan. Skraplotten i TV4:s Nyhetsmorgon gav honom 1,2 miljoner kronor. Han hade chansen att vinna 15 miljoner, men lyckonumret 14 svek honom.

– Ha, ha. Men jag är väldigt glad att jag vann några pengar över huvud taget. Jag kan inte vara besviken.

”Mycket nervös”

Strax före sändning försökte han ta det lugnt och hålla masken och bara brorsan Daniel Goitom kunde märka att han såg spänd ut. Men när det hela var över släppte alla spänningar och pulsen kunde återgå till det normala.

– Usch, jag var mycket nervös, men jag tycker det gick ganska bra. Jag har inte varit med i tv tidigare, säger Tesfaldet.

På måndag får han sina första 10 000 kronor från Svenska Spel. Samma summa kan han sedan räkna in varje månad i tio år. En nitlott i jämförelse med alla miljoner han hade kunnat vinna – upp till 50 000 kronor i 25 år – men för Tesfaldet, som på grund av ett utvisningsbeslut för tre år sedan varken får arbeta eller studera, är summan gigantisk.

– Jag är så glad. Det är mycket pengar.

Hoppas få stanna i Sverige

Han kom till Sverige från Etiopien för sex år sedan. Ursprungligen är han från Eritrea, men dit får han inte återvända eftersom han inte har något eritreanskt pass. Och inte heller till Etiopien är han välkommen tillbaka. Därför har utvisningsbeslutet ännu inte kunnat verkställas.

Med hotet om utvisning hängande över sig hoppas Tesfaldet på att få stanna i Sverige och att utbilda sig till naprapat och personlig tränare.

– Det är min dröm och nu hoppas jag kunna förverkliga den, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert: