Chockoddset: Norling tar över efter Lars Lagerbäck

avAnders Svensson, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Spelbolaget: ”Tror verkligen inte att vi är helt fel på det”

Foto: Magnus Wennman
Landslaget nästa? Förre AIK-tränaren Rikard Norling är spelbolaget Betways favorit till att ta över jobbet som förbundskapten efter Lars Lagerbäck.

Efter VM 2010 tror många att förbundskaptenen Lars Lagerbäck kommer ersättas på sin post.

Men enligt oddsen är det varken namn som Sven-Göran Eriksson eller Hasse Backe som är favoriter.

I stället är det den förre AIK-tränaren Rikard Norling

– Spelarna kommer säkerligen tycka att vi gjort en rejäl tankevurpa, säger Fredrik Essevad på Betway.

Efter förra helgens VM-kvalförlust mot Danmark höjdes rösterna om att det svenska fotbollslandslaget bör byta förbundskapten. Lars Lagerbäcks kontrakt går ut efter VM 2010 och många tror att den framgångsrike tränaren kommer ersättas till förmån för en ny förmåga.

Men när spelbolaget tog fram oddsen på Lagerbäcks ersättare föll valet som favorit överraskande nog på AIK:s förre tränare Rikard Norling.

– Det finns en uppsjö av intressanta framtidsnamn och känslan är att huvudspåret är en ung och ambitiös svensk tränare som kommit fram under de senaste 5-6 åren, säger Fredrik Essevad, informationsansvarig för odds på Betway.

Vad grundar ni valet av Norling på?

– Han var "först ut" av den nya generationens svenska tränare som kommit fram under 2000-talet. Han har passionen och inställningen som krävs och är dessutom van att jobba under enorm press.

Hur tror ni spelarna kommer reagera på oddsen?

– Spelarna kommer säkerligen tycka att vi gjort en rejäl tankevurpa. Men jag tror verkligen inte att vi är helt fel på det, i vilket fall inte om man ser till hela listan. Vi har fångat upp många förstklassiga alternativ. Sen om Norling kommer att vara oddsfavorit framåt hösten låter jag vara osagt, säger Essevad.

Publicerad: