DAGENS BÄSTA SPEL

✓ Ulrik Sandebäck

DAGENS SÄKRA

Det är lunk i elitserien och då kan i princip allt hända.

Jag hittar få starka favoriter. Men ett Brynäs som vilar Jacob Markström får det normalt mycket svårt i Karlstad. Unibet och Nordicbet har 1,70 på Färjestads BK – det är spelbart. Men säkert? Inte i den här lunken.

DAGENS DRAG

Magnus Pehrsson har nu lyft in Andreas Johansson centralt i banan – det har gett resultat. Ålborg har tagit fyra poäng mot topplagen på slutet. Har vettig chans i dag mot Århus, som saknar vasse Nando Rafael och Anders Kure. Ettan känns okej till 2,10 hos Bet365/Expekt.

DAGENS AVSLAG

NHL-matcherna känns väldigt svårtippade. Jag ­hittar få spelvärda objekt i det som många liknar vid ”Lotto på is”. Det kan vara läge att lira på krysset – men det bästa är att avstå den hockeyn helt i natt. Tror jag.

✓ Micke Nybrink

DAGENS SÄKRA

8 Izara (V65-2) har tänt till på slutet och tagit två raka. Hon har glänst och ser ut att både kunna anfalla bakifrån och gå i ledningen. Trots spåret har hon toppchans till tredje raka. 8 Hold’em No Limit i V4-4 är inte klar men med Örjan Kihlström bakom sig är han ett mycket bra vinnarspel.

DAGENS DRAG

11 Inside Broline (V65-5) är en kul idé. Glen Normans fina fyraåriga sto är klassigt och troligtvis helt på topp nu. Jag lirar. 6 Superbe Aubiose (V65-6) är ett sunt spetsdrag på dubbeln. Han har visat knallform och laddas för ledningen från sitt fina läge. Bra chans att han stannar där in i mål.

DAGENS AVSLAG

Jag vet att de brukar vinna, mina avslag. Men jag letar efter överspelade favoriter och då kan det sluta illa (Hanoi i lördags).

10 Marion Metapoint (V65-4) är nyttig men vinner inte ihjäl sig. Schas!

✓ Tobias Holm (rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

4 Frillan Filiokus (V65-5) var riktigt vass senast när hon rundade ett liknande gäng på Valla. Följde med i ryggar 800 kvar, egen ­attack i sista kurvan och via ett vasst upplopp hann hon fram på linjen till seger. Bra läge nu och det kan till och med vara spets ut ur första sväng. Toppchans oavsett.

DAGENS DRAG

Trist att Brolin har min plats här på söndagar, annars hade ni fått Bochum till trevliga 9,50 i går. I dag är det dessvärre måndag och ett nytt Bochum kan jag inte bjuda. SödertäljeRögle lär inte gå till historien som världens bästa hockeymatch, men bortaoddset till dryga 3,00 lockar.

DAGENS AVSLAG

Fetaste avslaget på Katrineholm som genast bör lägga ned sin bandyverksamhet. Utöver det så känns Färjestads 1,45 hemma mot Brynäs i snålaste laget. Blir förstås tajt i kaffeladan.