”Avstår spel på MFF”

SPEL

Lundkvist om dagens avslag– här är alla spel

Foto: bildbyrån

✓ BOSSE LUNDKVIST

DAGENS SÄKRA

Elfsborg är i dagsläget favorit mot samtliga allsvenska lag hemma på plasten i Borås. Och det enda objekt av fyra som platsar i rutan i kväll. All respekt för jumbon Öis som kommer med anfallarna A. Santos och M. Allbäck i truppen. Elfsborg vinner.

DAGENS DRAG

TPS Åbo hade det trögt i portgången av den finska ligan. På sistone har dock laget öst in mål och närmat sig toppen. I kväll möter TPS defensivt starka Honka på bortaplan. Ett odds över tre gånger på tvåan måste prövas.

DAGENS AVSLAG

MFF har dominerat de flesta matcher hemma i nya arenan. Matchbilden mot Kalmar kan komma att handla om mer MFF-dominans men den här fajten kan dra åt vilket håll som helst. CL-kval väntar bakom hörnet för KFF.

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

Förutom 8 Järsvöfaks finns det två bra spikar på Hagmyren. I V65-2 borde 7 Lanikai ha fin chans. Avslutade bra som trea senast och var strålande gången innan. 8 Stamping i V65-3 möter ett gäng som han normalt sett lägger på rygg utan att ens kavla upp ärmarna.

DAGENS DRAG

Det roliga draget på dubbeln i kväll startar i DD-2. 5 Rydens Exotica har ingen imponerande rad, 3–3–d, men hon är betydligt bättre än så. Näst senast gick hon bra från kön sista 800 och senast galopperade hon med krafter kvar efter en resa i dödens. Felfri har hon vinstchans.

DAGENS AVSLAG

Det blir säkert mycket spel på 6 Leonas Yeti i DD-1/V65-5. Här riskerar han dock att få göra grovjobbet i dödens och jag har ingen feeling för att han vinner. Formen är dessutom aningen diffus.

✓ MATTE FORSLUND

DAGENS SÄKRA

Elfsborg bara vinner mot Örgryte till 1,25 på Svenska Spel. Örgryte har ny tränare men är för dåliga och har nu också Perreira skadad och Källander avstängd. Elfsborg är ordinarie sånär som på Illola. Det här är nog bästa laget i allsvenskan mot det sämsta?...

DAGENS DRAG

Jag tror att Malmö FF slår Kalmar. Malmö imponerade inte innan uppehållet. Man jag har feeling för att de kommer spela upp sig och på hemmaplan har de inte förlorat än. Kalmar har haft lite strul med skador och jag prövar ettan till 2,10 på Svenska Spel.

DAGENS AVSLAG

Varför envisas tennisen med att ha två servar? Jag är övertygad om att det skulle bli mycket mer spel och mindre dötid om man bara hade en serve. För hur kul är det att se 70 serveess och över 100 felservar i en match?