Spel

”De är ständigt underskattade”

SPEL

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Dagens troligaste vinnare är utan tvekan Umeå hemma mot ett uddlöst Sunnanå och Malmö borta mot nykomlingen Stattena.

Ett av dagens bästa spel är Ängelholm hemma mot Jönköpings Södra. ÄFF är ständigt underskattat och inleder med en trygg hemmaseger till 2,00 i odds

DAGENS DRAG

Patrik ”Bagarn” Rosengren kommer bli en gigant i årets superetta. Den svenske mästaren ger Mjällby den trygghet som laget behöver. Framåt finns det mängder med kvalité som Johan Svensson, Markus Ekenberg och inte minst Erton Fejzullahu. Tvåan mot nya Trollhättan spelas till 2,10.

DAGENS AVSLAG

AIK har inte alls övertygati årets damallsvenska. Bara en poäng mot Hammarby och Stattena på två matcher i 08-land är riktigt svagt.

Ska nu bege sig till Piteå – jag tror inte det bli lättare där. Tvåan till 1,57? Rött sken!

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

5 Chimall T.T. (V65-6) ­möter i och för sig några riktigt bra hästar, men frågan är om han ändå inte är snäppet vassare? Jag tror det. Han övertygade stort i årsdebuten där han vann från dödens. I Halmstad är det dessutom open stretch vilket i praktiken innebär att man enklare släpps till spets. Spik.

DAGENS DRAG

7 Yamaha Brodde (V65-1) är intressant. Formen är på topp och raden sticker inte i ögonen. Nu körs han dess­utom av sulkyfantomen him­self, Örjan Kihlström. Kul spel! På lunchen kan 12 B.W.T. Warrior vara ett bra spel i V4-4. Han såg ruskigt fin ut i kvalet och från detta skitläge borde vi få fyra gånger.

DAGENS AVSLAG

1 It’s a Face (V4-4) är en jättefin häst. Han glänste vid segrarna förrra året och kan förstås vara stenklar i årsdebuten. Men spår ett bakom bilen är lurigt och som storfavorit är han inte spelbar.

TOBIAS HOLM

DAGENS SÄKRA

Stort utbud för att vara måndag men något riktigt säkert lir kan jag tyvärr inte leverera. Visst, Umeå bör påsken till ära göra äggröra av Sunnanå men 1,10 är under min värdighet. Men med Öis senaste försvarsinsats på näthinnan känns det avlägset att Malmö bränner hemma på den nya arenan. Etta!

DAGENS DRAG

I vanliga fall har jag respekt för nykomlingar i alla dess former, men i dag tror jag Trollhättan kammar noll i sin superettadebut. FCT:s centrallinje är enormt försvagad då man saknar mittbacken Marcus Dahlin, kaptenen Per Eriks­son och målskytten Kim Roger Strand. Bra chans för Mjällby.

DAGENS AVSLAG

Damfotboll. AIK stod i 1,03 hemma mot Stattena förra måndagen, jag skrek avslag i den här panelen och mycket riktigt, 1–1. I dag dissar jag Malmös 1,05 utan att blinka.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Lången (Spel) | Aftonbladet
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Spel