"HV 71 är ingen säker vinnare"

avAnders Svensson

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

Foto: kai rehn

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Söndagen blev lysande; alla tre spelen gick in varav Örebro (3,30) och Barcelona (1,70) värmde gott efter en tyngre lördag. I kväll då? Faktum är att det inte finns några ”säkra” matcher. Mest sunda vinnaren är HV 71 på hemmais mot Frölunda till 2,20. Men ”säker”? Nej? ...

DAGENS DRAG

Jag tror att Rosenborg tar tillbaka titeln som norsk mästare när säsongen är slut. Med spjutspetsar som Alexander Tettey (jagas av Premier League-klubb) och Steffen Iversen går inget lag säkert. Möter i?kväll Tromsö på konstgräset – jag lirar tvåan då TIL har en del problem. Odds 2,45.

DAGENS AVSLAG

Warberg har inte imponerat i matchserien mot Falun. Jag tror laget ändå har fin chans till guldet – men avgör hemma i en femte kvart. Visst kan serieettan vinna redan i?kväll, men 1,40 för tvåan är för klent.

✓ MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

1 Youpie (V65-5) vinner med största sannolikhet DD-1. Åke Svanstedts snabbfotade fyraåring tillhörde skiktet under årgångstoppen förra året. I årsdebuten var han klart bra som tvåa efter en stark långspurt. Nu vankas det troligen skoryck och det luktar spets och slut lång väg.

DAGENS DRAG

11 Express Amok (V65-2) är ett kul spel i?kväll. Sten O Janssons travare är kraftigt uppåt i form och att han har bakspår spelar inte så stor roll över den dryga distansen. 5 Umbrella Hornline (V65-3) var seg i årsdebuten men nu har hon lopp i kroppen. Går hon barfota så är bara att ladda in degen.

DAGENS AVSLAG

6 Maggies Boy (V65-1) blir allt som oftast hårt betrodd men jag tycker att det vilar något stinglöst över honom. Jag streckar på V65 men har egentligen ingen känsla av att han vinner nu heller.

✓ TOBIAS HOLM

DAGENS SÄKRA

Den här dagen går inte till historien som någon minnesvärd speldag. Men Freiburg hemma mot Nürnberg kan vara värd några dollars. Hemma på Badenova har man vunnit 9 av 11 matcher och tack vare sin hemmastyrka toppar laget Bundesliga 2. Ettan liras till 2,05!

DAGENS DRAG

Hur är läget i Ålborg efter straffdebaklet mot Man City? Är man nedslaget över att ha varit så nära avancemang eller är självförtroendet maxat efter att faktiskt ha vunnit matchen med 2–0? Jag tror benhårt på det sistnämnda och ettan på Magnus Pehrsons gäng spelas till godkända 2,20.

DAGENS AVSLAG

Tromsö är erkänt hemma­starkt och man slog faktiskt Rosenborg med hela 4–0 i förra säsongens hemmamatch. Jag tittar inte ens åt tvåan trots över två gånger degen.

Tobias driver sajten rekatochklart.se.