”Juventus bara vinner”

SPEL

Sandebäck om dagens säkra – här är alla spel

✓ ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Holland har inte imponerat i OS-fotbollen. Men laget har ändå en straffspark att ta sig vidare – besegras ett svagt Japan (som redan är utslaget) i dag så är saken klar. Det här läget missar inte Roy Makaay och kompani. Spelas hos Unibet till 1,40. Juventus bara vinner till 1,15 (Expekt).

DAGENS DRAG

Elfenbenskusten har gjort det riktigt bra så här långt. I dag kan slutspelsbiljetten kvitteras ut – den säkras helt med tre poäng mot Australien som saknar sin bäste forward. Jag tror att ”Elefanterna” med Chelseas Salomon Kalou i spetsen vinner tämligen enkelt. Odds: 1,70.

DAGENS AVSLAG

Vi bjuds på fem Super­ettanmatcher ikväll – jag avstår spel på samtliga. Varför? De bättre lagen har alla tunga avbräck och gör matcherna väldigt svåranalyserade.

✓ GERT LENGSTRAND

DAGENS SÄKRA

Det verkar ha släppt rejält för 3 Danny Roc (V64-6). Vann en säker spetsseger senast och har läge för att spetsa även denna gång. Han kan öppna snabbt från start och distansen skall han inte ha något bekymmer med. Jag kan inte tänka mig annat än att Danny Roc leder loppet från start till mål.

DAGENS DRAG

4 Viking S.S. (V64-1) är jämn och säker och har tjänat ihop till en seger. Näst senast höll han mycket bra från dödens och skulle det klaffa för sjuåringen kan fjärde årsvinsten vara ett faktum. Ett kul garderingsstreck. En annan rysare kan 13 Scarlet Diablo vara i V64-4. En jättesusare i ett lurigt lopp.

DAGENS AVSLAG

Jag sticker ut hakan rejält och dissar betrodde 4 Strong Boy D.E. i V64-5 trots kanonform. Anledningen är att det lär bli ordentlig körning från början, vilket kan missgynna Strong Boy D.E. som därmed riskerar trafikproblem.

✓ ÖRJAN KIHLSTRÖM

DAGENS SÄKRA

Omgången är rejält öppen och det var svårt att hitta en säker spik. Valet blev till slut 1 Housequake (V64-4). Det är trots allt en bra häst med ett bra läge. Det brukar räcka rätt långt. Låter som om han kan försvara ledningen och då kan han bli svår att ta ner till slut.

DAGENS DRAG

I brist på annat väljer jag 10 Persos Gillis (V64-5). Han har gjort flera bra lopp i lite tuffa omgivningar och från svåra lägen. Får ofta göra grovjobbet. Därför har segrarna uteblivit. Nu ser det ut att bli rejäl körning och det kan gynna honom. För en gångs skull kan han få ta det lite lugnare.

DAGENS AVSLAG

Det kan bli krångel för 15 Krångel (V64-2). Han är säkert en av de bättre hästarna i fältet men han har helt fel läge. Det är helt enkelt väldigt svårt att vinna därifrån.