Spel

”Med Kiprusoff tillbaka tar Calgary revansch”

SPEL

Källberg om dagens säkra – här är alla spel

MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

Växjö har tre förluster i följd men det är ingen fara med formen och laget har bra chans till ett trendbrott hemma mot Oskarshamn. Calgary föll stort mot Colorado senast men med förstemålvakten Kiprusoff åter tar man en omgående revansch mot ett skadedrabbat Columbus.

DAGENS DRAG

Almtuna har trots en del skador gått starkt på slutet och jag håller laget som favorit mot ett likaledes försvagat Sundvall. 2,40 på tvåan är bra. Tranås vann två av tre möten mot Skåre i grundserien. En intressant tvåa. Även oddset på New Jersey mot Montreal är värt att testa.

DAGENS AVSLAG

KB 65 slog LN 91 med 10–1 nyligen men det resultatet ger en missvisande bild av styrkeförhållandet mellan lagen. Ettan till usla 1,15 för rött sken och även Väsby och Polen ser ut som vanskliga favoriter till underodds.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

7 Airborn Tooma (V64-1) väljer jag att spika. Han gick strålande efter startgalopp på V75 senast och bör ha chans att blåsa till ledningen. Sen är det toppchans. 11 City Hall (V64-4) är också en bra vinnare. Han är urstark och borde krossa dem en efter en över passande lång distans.

DAGENS DRAG

Glöm inte: 9 Lilliana Iron i V64-2 som möter ett gäng som hon kan spurtslå, 6 Billion Tooma (V64-3) som värmde vasst senast och gick starkt efter startgalopp, 2 Jodyvin (V64-5) som visat dunderform och 10 Outlaw Hall (V64-6) som speedade rappt i skymundan på V75 senast.

DAGENS AVSLAG

8 Bob Hope (V64-6) är säkert bästa hästen i fältet men han har inte startat på länge, ska tävla med skor och kommer att köras försiktigt från sitt iskalla läge. Ändå är han tidig favorit.

PATRIK FERNLUND

DAGENS SÄKRA

11 City Hall (V64-4) har utvecklats mycket under de senaste månaderna och detta lopp ser väldigt passande ut för honom. Stallet låter nöjt med sin häst och jag tror Örjan Kihlström tidigt kör sig till ledningen för att sedan stanna där ända in i mål.

DAGENS DRAG

7 Greenhill’s Beauty (V64-5) gjorde senast ­debut för Stig H Johansson och jag tyckte hon gjorde ett riktigt bra lopp. Hon ska vara ännu bättre till denna start och med tempo på loppet fäller hon många över upploppet. Kanske samtliga.

DAGENS AVSLAG

8 Bob Hope (V64-6) är en mycket fin häst men ett svårt läge och ingen toppform gör att jag avstår spel på honom. Han kommer att köras försiktigt och då det kryllar av kapabla motståndare känns han inte speciellt het.

Lången (Spel) | Aftonbladet
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Spel