MILJONSPURTEN

SPEL

Foppas häst tvåa i Hambletonian: ”Ruggigt nervöst”

Foto: Imponerade Donato Hanover blev för svår på upploppet, men Adrian Chip sprang in en fin andraplats och 2,5 miljoner kronor.

Världens tuffaste travlopp – då imponerade Adrian Chip.

I natt firade ägaren Peter Forsberg andraplatsen i Hambletonian.

– Nu har han bevisat vilken topphäst han är, säger Forsberg.

Peter Forsberg har haft ett hektiskt dygn. I förrgår kväll spelade han jippomatch i Leksand. Efter det bar det direkt iväg till

Arlanda i bil, för vidare transport över pölen. Kvart i tre, lokal tid, var superstjärnan framme på travbanan Meadowlands.

Loppet startade tio över fyra.

– Lugnt. Det stämde bra, allt gick enligt tidtabellen, säger Forsberg till TT.

Såg ut som vinnare

Direkt från start laddade Robert Bergh för ledningen och släppte efter 500 meter till Donato Hanover. I sista

kurvan kom andrahands­favoriten Pampered Princess upp utvändigt och pressade våldsamt. Adrian Chip kunde inte riktigt hänga med, men i ingången till upploppet kom han tillbaka och för ett ögonblick såg han ut som en vinnare på Mea­dowlands långa upplopp. Men då gav Ron Pierce sin häst fria tyglar och Donato Hanover vann med en dryg längd på 1.10,4.

Förstapriset var 5,1 miljoner kronor och Adrian Chip vann hälften, 2,5 miljoner, som tvåa.

– Donato var bara bäst, men att bli tvåa är heller inte dåligt. Jag är förstås väldigt nöjd och även mycket stolt, säger kusken Robert Bergh.

”En topphäst”

Ägaren Peter Forsberg tofflade omkring och såg nöjd ut efter loppet.

– Det var ruggigt nervöst under racet. Jag trodde faktiskt inte så mycket på Adrian innan loppet eftersom han mötte så bra hästar. Men Adrian visade nu vilken topphäst han är och all credit till Robban Bergh, säger Forsberg, som stannar kvar i USA några dagar för att

fira andraplatsen.

I Nat Ray Trot galopperade de båda svenska hästarna Giant Diablo och Jaded. Segern, och 1,1 miljoner kronor, gick till Corleone Kosmos och John Campbell på tiden 1.09,2.

Pelle Johansson