”Tottenham slår ut Zlatans Milan”

SPEL

Ola Andersson tippar åttondelsfinalerna i Champions League

Spurs slår ut Milan och mästarna Inter får ge sig mot Bayern München.

Det är bara några av skrällarna när Betssons tipsexpert Ola Andersson tippar åttondelsfinalerna i Champions League.

– Vinstlotten drog utan tvekan Manchester United, säger han.

Foto: Ola Andersson

Vi fick uppleva en väldigt intressant lottning i eftermiddag. Zlatan och Milan får en riktigt tuff uppgift i mötet med Tottenham som förmodligen är världens för tillfället skickligaste offensiva lag. Tyvärr för Zlatan och Milans del tror jag att Tottenham tar hem denna åttondel och avancerar till kvarten.

Sen får vi uppleva en repris på förra årets CL-final när Inter och Bayern möts. Inters dåliga form denna höst tillsammans med många skador gör Bayern till favoriter här.

"Barça väger tyngre"

En repris från förra årets kvart får vi också i mötet mellan Arsenal och Barcelona. Världens två mest spelskickliga lag möts här, där Barcelona och Messi kommer väga lite tyngre och avancera.

Jämnaste och mest oförutsägbara mötet är Valencia mot Shalke. Här kan de gå åt vilket håll som helst.

Vinstlotten i denna lottning drog utan tvekan Manchester United som får möta Marseille. Det bör inte vara några problem för Fergussons mannar att avancera här. United har denna säsong ännu inte förlorat en match i varken Premier League eller Champions League och har ett sparkapital i Rooney som ännu inte visat så mycket denna säsong.

"Nästan svårast tänkbara"

Köpenhams tränare Solbakken önskade tyskt motstånd och helst Shalke. Istället fick man nästan svårast tänkbara. Chelsea står för motståndet. Chelsea har i och för sig inte imponerat på slutet men det är över två månader till första matchen och då är jag övertygad om att Chelsea kan ställa upp med alla sina nyckelspelare fit for fight igen.

Säsongens stora överraskning kommer Shakhtar Donesk stå för. De har imponerat stort denna säsong och knep förstaplatsen före Arsenal i grupp H. Shakhtars trupp är riktigt bra om än lite okänd för många av oss.

"Sylvassa brassar"

De har en bra balans av spelare kryddat med sylvassa brassar. Att åka till Ukraina i returmatchen för Roma kommer bli en obehaglig upplevelse. Shakhtar kommer att ta sig till kvarten i detta möte.

Lyon och Real Madrid har också en historia bakom sig dock är Real för starka i år med Mourinho vid rodret. Lyon har inte imponerat på mig och går ganska tungt i franska ligan också. Allt annat än avancemang för Real är en skräll här.

Minimedia