Ulrik: Drogba & co fixar segern i dag

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om måndagens säkra

Här är Dagens Bästa Spel, måndag 11 januari 2010.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Elfenbenskusten har ett lag där det vimlar av världsstjärnor som Drogba, Kolo Toure, Emmanuel Eboue och Guy Demel. Och med tanke på att gruppkollegan Togo har dragit sig ur turneringen är det här en måstematch direkt. Grannen Burkina Faso slås tillbaka till 1,33. 1–0, eller 2–0.

DAGENS DRAG

Vi fick se en helt galen 4–4-premiär i de Afrikanska mästerskapen i går. I dag tror jag att Elfenbenskusten vinner sin match – men det blir ingen målfest. Burkina Faso lägger all sin energi på försvarsspelet och gör det här till en målsnål match. Under 2,5 mål ger fina 2,10 (Bet365).

DAGENS AVSLAG

Långenlistan känns väldigt avslagen i dag. Få bra spelbara matcher. En match som jag inte rör är bottenmötet i Portugal mellan Belenenses mot Setubal. Känns som kryssrisken är stor. Avstå!

PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

Kvällens V65-omgång är en sådan där det finns flera tänkbara singelstreck men inget som känns så där dunderbra. Jag har fastnat för 5 The Bad Rock i V65-5. Han ser ut att bli favorit och det är inte överraskande, men så mycket större än 60-procentare får han inte bli.

DAGENS DRAG

Känslan när jag tippade omgånen var att 7 Samba Kebell i V65-1 skulle kunna bli lite bortglömd och av det tidiga spelet att döma ser det ut att kunna bli så. Som ”singelprocentare” känns hon intressant.

På lunchtravet spelar jag en slant på 5 Winello Toscana i V4-4, han har smygform.

DAGENS AVSLAG

10 Simmer Hendrika är tidig favorit i V65-2 och att han är bästa hästen är det ingen tvekan om. Efter två svaga insatser i sina decemberstarter har han dock en del att bevisa.

TOBIAS HOLM (driver sajten rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

Mitt i allt elände ska det ju också spelas fotboll i Afrika. Elfenbenskusten satsar som vanligt på att gå hela vägen. Absolut ingen omöjlighet med tanke på att Didier Drogba huserar längst fram. Möter Burkina Faso och det är klasskillnad rakt igenom. Spelar utan att blinka till 1,40!

DAGENS DRAG

Adebayor och Toure är i Afrika, lägg till ett par andra halvtrassliga skador och man kanske kan tro att Blackburn ska ha en chans borta mot Manchester City Finns inte i min värld. Är egentligen rätt trött på klyschan vad gäller tränareffekten, men den syns tydligt efter Mancinis intåg i City. Hcp-1 spelas!

DAGENS AVSLAG

Tycker att samtliga favoriter ser oerhört starka ut. Väljer den enkla vägen att dissa samtliga NHL-matcher. Finns mycket bättre objekt att lägga degen på i dag.

Långenlistan | Sportbladet Spel | Sportbladet | Aftonbladet
Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.