Oddsen: Stahre kommer lyckas

avErik Pettersson, Minimedia

Foto: Robin Lorentz-Allard

Mikael Stahre, 35, sticker från AIK och blir ny proffstränare i Panionos.

Sportbladets Robert Laul tvekar på om Stahre blir kvar en hel säsong på sitt nya jobb – men det gör inte ett spelbolag.

– Han har alla förutsättningar för att lyckas, säger Dan Vikman på Expekt.

Stahres avhopp från AIK kom oväntat och slog som en bomb i fotbolls-Sverige. Han tar över Panionos i den grekiska ligan. En liga där tränare inte har det lätt. Endast fyra av 16 tränare i grekiska högstaligan stannade i sina lag hela säsongen 2009/2010 vilket säger en del om hur svårt det är att vara tränare där.

– Skulle vi gå efter den statistiken så skulle oddset på Stahre vara 3.50 och inte 1.85 på att han blir kvar hela nästa säsong! säger Expekts Dan Vikman.

Sportbladets bloggare och fotbolls-expert Robert Laul tror Stahre kan få problem att vara kvar hela säsongen och skriver så här i sin blogg:

”…skämt åsido, men visst finns det en risk att Mikael Stahre i november sparkas från Panionios utan att ha hunnit uträtta särskilt mycket? Hur kommer det att att låta då? "Han borde aldrig hoppat på det där…". Samtidigt kittlar så klart cashen…300 000 netto i månaden, vem är jag att säga till Stahre att han borde nobba det? Och han kan ju inte förutsätta att allt ska gå åt helvete”.

”Extremt målmedveten...”

Men enligt Expekt blir 35-åringen kvar i Panionos säsongen ut.

– Vi ger 1.85 i odds på att Stahre stannar hela nästa säsong och det är ett väldigt bra odds för Stahres del.

Ni tror alltså att Stahre kommer att lyckas i Panionios?

– Ja, han känns som en av de där få unga, hungriga tränarna som kan fixa hetluften ute i Europa. Stahre kommer till Panionios extremt målmedveten och laddad. Kan han ta makten direkt i omklädningsrummet och bibehålla den har han alla förutsättningar för att lyckas, säger Dan Vikman.

Han fortsätter:

– Genom åren har Panionios haft en del problem med disciplinen när de värvat gamla och ganska trötta spelare, som exempelvis Recoba, och förhoppningsvis kan Stahre också manövrera bort den problematiken.