Här är beviset på att Loreen vinner ESC i Baku 2012

avDaniel Söderbäck, Minimedia

Publicerad:

”Allt tyder på seger”

Foto: Andreas Bardell
Storfavorit Allting tyder på att Loreen, med bidraget ”Euphoria”, vinner Eurovision Song Contest.

Storspelarna har redan satsat femsiffriga belopp på Loreen som vinnare av Eurovision Song Contest.

Nu kommer nästa bevis på att hon faktiskt kommer att vinna i Baku. Vinnaroddset på Loreen är det näst lägsta genom alla tider, bara Alexander Rybak var större oddsfavorit 2009. Då vann han tävlingen med hela 169 poäng.

– Just nu tyder allt på att Loreen vinner, säger Thomas Bertilsson på spelbolaget Betsson.

Tisdag 22 maj inleds Eurovision Song Contest i Baku med den första semifinalen. Men först dagen efter kliver tävlingens riktiga storfavorit in i leken: svenska Loreen med ”Euphoria”, med startnummer elva.

På lördagen 26 maj är det final och just nu finns det bara en som kan vinna tävlingen enligt experterna, enligt oddsen och enligt spelarna. Det handlar om Loreen.

Rybak var större

– En hundralapp på att Sverige och Loreen vinner ger endast 250 kronor tillbaka, vilket är det näst lägsta oddset i tävlingens historia. Bara Norges Alexander Rybak har varit större favorit tidigare, säger Thomas Bertilsson på spelbolaget Betsson.

Och just det låga vinnaroddset på Loreen är ytterligare ett bevis på att hon kommer vinna tävlingen. Alexander Rybak, som är den ende genom tiderna, som givit ett lägre vinnarodds inför Eurovision Song Contest, vann 2009 med hela 169 poäng före tvåan, med sitt fiolnummer ”Fairytale”.

Satsat femsiffrigt

Dessutom så har spelarna visat ett enormt intresse för att spela på Loreen.

68 procent av alla vinnarspel kommer in på den svenska artisten, det näst populäraste spelobjektet är Ryssland, som bara får 12 procent av spelen. Dessutom har flera storspelare placerat femsiffriga belopp på svenskan som vinnare.

– Loreen är i topp på alla tänkbara undersökningar. Musikvideon har miljontals visningar på Youtube och i ett väldigt blekt startfält är det en låt som högst troligt kommer tilltala såväl jurygrupper som folk som röstar via telefon. Just nu tyder allt på att Loreen vinner, vilket kommer kosta oss en bra slant, avslutar Thomas Bertilsson på spelbolaget.

Publicerad: